2016-09-26 06:00

2016-09-26 06:00

Blott Sverige svenska miljöpartister ha

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Gröna. Byrån noterar att för att vara ett parti som vill framstå som positivt har Miljöpartiet verkligen en enastående förmåga att hitta problem som ingen annan ser.

Karin Svensson Smith (MP) är ordförande i riksdagens trafikutskott. Uppenbarligen har hon dragit slutsatsen att partiet inte uppfattas som tillräckligt verklighetsfientligt i stora delar av landet. Därför har hon nu motionerat om att ge kommuner rätt att särskilt beskatta parkering som sker på privat mark. Problemet synes vara att kommunerna inte själva kan göra det jättedyrt att parkera på mark som kommunen inte äger.

Byrån noterar att för att vara ett parti som vill framstå som positivt har Miljöpartiet verkligen en enastående förmåga att hitta problem som ingen annan ser.

Vi kan dansa andra hållet

I ett brev till EU:s medlemsstater går unionspresidenten Donald Tusk till hårt angrepp mot de ledare som propagerade för öppna gränser i höstas. Detta inbegriper inte minst, snarare mest, Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Vem minns inte regeringens festivalglada arrangemang på temat allt löser sig med en bra inställning? Eller för den delen regeringens fördömande av andra EU-länder? Fördelen är att regeringen Löfven har visat sig skicklig framförallt på området hyckleri. Byrån utgår därför från att Sverige helhjärtat stöttar den nya unionslinjen.

Gender i omloppet

Försvarsmaktens nya handbok för att använda jämställdhetsperspektivet i militära operationer har orsakat viss debatt. Det är inte svårt att skratta åt det. Föreställ er ett svenskt och ett amerikanskt förband som anländer till en plats. Det amerikanska slår upp läger och säkrar området medan det svenska tar fram en jämställdhetsplan.

Hur blev det så här? Byrån tror sig veta. Det hela motiveras med ökad operativ förmåga, vilket rimligen innebär att den 100-sidiga handboken är tänkt att kompensera för att försvaret inte får pengar till materialinköp.

Svenska Nyhetsbyrån

Karin Svensson Smith (MP) är ordförande i riksdagens trafikutskott. Uppenbarligen har hon dragit slutsatsen att partiet inte uppfattas som tillräckligt verklighetsfientligt i stora delar av landet. Därför har hon nu motionerat om att ge kommuner rätt att särskilt beskatta parkering som sker på privat mark. Problemet synes vara att kommunerna inte själva kan göra det jättedyrt att parkera på mark som kommunen inte äger.

Byrån noterar att för att vara ett parti som vill framstå som positivt har Miljöpartiet verkligen en enastående förmåga att hitta problem som ingen annan ser.

Vi kan dansa andra hållet

I ett brev till EU:s medlemsstater går unionspresidenten Donald Tusk till hårt angrepp mot de ledare som propagerade för öppna gränser i höstas. Detta inbegriper inte minst, snarare mest, Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Vem minns inte regeringens festivalglada arrangemang på temat allt löser sig med en bra inställning? Eller för den delen regeringens fördömande av andra EU-länder? Fördelen är att regeringen Löfven har visat sig skicklig framförallt på området hyckleri. Byrån utgår därför från att Sverige helhjärtat stöttar den nya unionslinjen.

Gender i omloppet

Försvarsmaktens nya handbok för att använda jämställdhetsperspektivet i militära operationer har orsakat viss debatt. Det är inte svårt att skratta åt det. Föreställ er ett svenskt och ett amerikanskt förband som anländer till en plats. Det amerikanska slår upp läger och säkrar området medan det svenska tar fram en jämställdhetsplan.

Hur blev det så här? Byrån tror sig veta. Det hela motiveras med ökad operativ förmåga, vilket rimligen innebär att den 100-sidiga handboken är tänkt att kompensera för att försvaret inte får pengar till materialinköp.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.