2016-09-17 06:00

2016-09-17 06:00

Nyskalad politik

:

Statsvetare, journalister och politiska kommentatorer har kastat sig över den nya politiska skalan GAL-TAN (grön-alternativ-liberal samt traditionell-auktoritär-nationell). Kritik har dock kommit, bland annat från undertecknad, då den lite väl faller in i en sorts politiskt korrekt God-Ond-skala.

I denna anda föreslår jag därför några mer nördiga varianter. Vad sägs om vi istället skulle dela in oss enligt skalorna Jedi-Sith, Alv-Orch, Gryffindor-Slytherin eller Vulcan-Romulan, lite beroende på vi föredrar. Eller blir det för svartvitt? Men det är just det som är problemet med GAL-TAN.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Statsvetare, journalister och politiska kommentatorer har kastat sig över den nya politiska skalan GAL-TAN (grön-alternativ-liberal samt traditionell-auktoritär-nationell). Kritik har dock kommit, bland annat från undertecknad, då den lite väl faller in i en sorts politiskt korrekt God-Ond-skala.

I denna anda föreslår jag därför några mer nördiga varianter. Vad sägs om vi istället skulle dela in oss enligt skalorna Jedi-Sith, Alv-Orch, Gryffindor-Slytherin eller Vulcan-Romulan, lite beroende på vi föredrar. Eller blir det för svartvitt? Men det är just det som är problemet med GAL-TAN.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.