2016-07-30 06:00

2016-07-30 06:00

Förlorad respekt

:

Sveriges före detta Moskvaambassadör Sven Hirdman tillhör skaran av Rysslands och Putins apologeter i Sverige, därtill mot Nato-medlemskap. Han är ett bra exempel på vad man i diplomatkretsar kallar ett sändebud som ”has gone native” (blivit en inföding) när man identifierar sig för mycket med värdlandet.

Själv minns jag midsommaraftonen 1995 när jag var i Moskva. På ambassadens gräsmatta firades midsommar för de närvarande svenskarna. Runt den lilla midsommarstången dansade ambassadör Hirdman små grodorna iförd Hawaiiskjorta och kortbyxor. Redan där och då förlorade jag respekten för honom.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Sveriges före detta Moskvaambassadör Sven Hirdman tillhör skaran av Rysslands och Putins apologeter i Sverige, därtill mot Nato-medlemskap. Han är ett bra exempel på vad man i diplomatkretsar kallar ett sändebud som ”has gone native” (blivit en inföding) när man identifierar sig för mycket med värdlandet.

Själv minns jag midsommaraftonen 1995 när jag var i Moskva. På ambassadens gräsmatta firades midsommar för de närvarande svenskarna. Runt den lilla midsommarstången dansade ambassadör Hirdman små grodorna iförd Hawaiiskjorta och kortbyxor. Redan där och då förlorade jag respekten för honom.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.