2016-07-04 06:00

2016-07-04 06:00

Norpande indrivning

Bubbel från Byrån:

Att det inte passar sig för en statsminister att göra reklam för ett specifikt företag, samtidigt som man inför ökade kostnader för landets företagare, verkar Löfven inte bry sig om, skriver Byrån.

Kronofogden ”norpar” åt sig skriver SVT i en rubrik. Det hela handlar om att vissa skuldsatta personers skatteåterbäring betalas direkt till Kronofogden för att betala skulder.

Byrån har förvisso vissa betänkligheter gällande norpande fogdar, men att myndigheter gör sitt jobb är högst välkommet. Byrån skulle önska att även SVT:s rubriksättare kunde göra detsamma.

Löfvens favorit

Tidigare har Finansminister Magdalena Andersson (S) jämfört den svenska ekonomin med en Tesla. Den här gången var det i stället statsminister Stefan Löfvens (S) tur att lyfta fram sitt favoritföretag under en riksdagsdebatt. Det visade sig vara spikfabriken i Gunnebo, något Ulf Johansson, klubbordförande i verkstadsklubben på Gunnebo Fastening är glad över, då han på IF metalls hemsida berättar att han nyligen åt middag tillsammans med statsministern.

Att det inte passar sig för en statsminister att göra reklam för ett specifikt företag, samtidigt som man inför ökade kostnader för landets företagare, verkar Löfven inte bry sig om. Kanske bör man vara glad över att de socialdemokratiska ministrarna bryr sig om några företag överhuvudtaget.

Bristfälligt arbete

Sveriges ambassadör i Israel, Carl Magnus Nesser, berättade under ett möte om antisemitism i Israel att Sverige vill ta ledningen i att motverka antisemitism i hela världen, rapporterar Jerusalem Post. Tidningen nämner också att fyra procent av alla hatbrott i Sverige sker mot judar och att svensk public service så sent som häromveckan bestämde sig för att inte sända en dokumentär om antisemitism.

Ministären Löfven har inte det högsta förtroendet i frågan och borde kanske med viss ödmjukhet. Börja med att städa i eget bo innan man försöker sig på ett uppdrag man inte klarar av på hemmaplan.

Svenska Nyhetsbyrån

Kronofogden ”norpar” åt sig skriver SVT i en rubrik. Det hela handlar om att vissa skuldsatta personers skatteåterbäring betalas direkt till Kronofogden för att betala skulder.

Byrån har förvisso vissa betänkligheter gällande norpande fogdar, men att myndigheter gör sitt jobb är högst välkommet. Byrån skulle önska att även SVT:s rubriksättare kunde göra detsamma.

Löfvens favorit

Tidigare har Finansminister Magdalena Andersson (S) jämfört den svenska ekonomin med en Tesla. Den här gången var det i stället statsminister Stefan Löfvens (S) tur att lyfta fram sitt favoritföretag under en riksdagsdebatt. Det visade sig vara spikfabriken i Gunnebo, något Ulf Johansson, klubbordförande i verkstadsklubben på Gunnebo Fastening är glad över, då han på IF metalls hemsida berättar att han nyligen åt middag tillsammans med statsministern.

Att det inte passar sig för en statsminister att göra reklam för ett specifikt företag, samtidigt som man inför ökade kostnader för landets företagare, verkar Löfven inte bry sig om. Kanske bör man vara glad över att de socialdemokratiska ministrarna bryr sig om några företag överhuvudtaget.

Bristfälligt arbete

Sveriges ambassadör i Israel, Carl Magnus Nesser, berättade under ett möte om antisemitism i Israel att Sverige vill ta ledningen i att motverka antisemitism i hela världen, rapporterar Jerusalem Post. Tidningen nämner också att fyra procent av alla hatbrott i Sverige sker mot judar och att svensk public service så sent som häromveckan bestämde sig för att inte sända en dokumentär om antisemitism.

Ministären Löfven har inte det högsta förtroendet i frågan och borde kanske med viss ödmjukhet. Börja med att städa i eget bo innan man försöker sig på ett uppdrag man inte klarar av på hemmaplan.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.