2016-06-23 06:00

2016-06-23 06:00

Inga ginvägar i Europaparlamentet

Bubbel från Byrån:

Byrån instämmer i facebookkommentaren: Det finns inga ginvägar till den perfekta drinken.

Politico rapporterade nyligen att den brittiske Europaparlamentsledamoten Ian Duncan (Tory/ECR) råkade ut för oväntade bekymmer nyligen. Han stod värd för ett ginparty och fick slut på tonic. Hans rådige assistent sprang villigt för att köpa mer och återvände med en kundvagn av det åtråvärda virket. Han fastande dock i Europaparlamentets svängdörrar och fick stå där i två timmar innan han kunde släppas ut.

Byrån instämmer i facebookkommentaren: Det finns inga ginvägar till den perfekta drinken.

Processen

SVT:s och SR:s ständiga svar på hur man kan veta att det inte finns en vänstervridning hos public servicekanalerna, trots en ständigt växande hög av bevis som visar motsatsen, är att den journalistiska processen i sig förhindrar det.

Byrån undrar därför vad i denna process som fick SVT Nyheter att på Twitter kalla de två palestinier som öppnat eld mot civila i ett shoppingcenter i Tel Aviv för ”terrorister”, med citationstecken. Det verkar annars rimligt att den journalistiska processen skulle motverka ett sådant uppenbart uttryck för politiska värderingar.

Det kommer mera

Sveriges förhållande till Danmark har på senare år kretsat kring tendensen att fördöma allt som sker i vårt grannland som rasism, och efter något år inför vi samma regler här helt rasismfritt. I Danmark har nyligen högsta domstolen beslutat att mannen känd som bokhandlaren i Brönshöj, som bland annat uppmanat till mord på namngivna personer, ska utvisas och fråntas sitt danska pass. Han är också marockansk medborgare.

Byrån spår därmed att medborgarskapsdebatten kommer att nå sin kulmen inom de kommande två åren, samt att det kommer att bli möjligt att förlora sitt svenska medborgarskap under vissa förhållanden.

Svenska Nyhetsbyrån

Politico rapporterade nyligen att den brittiske Europaparlamentsledamoten Ian Duncan (Tory/ECR) råkade ut för oväntade bekymmer nyligen. Han stod värd för ett ginparty och fick slut på tonic. Hans rådige assistent sprang villigt för att köpa mer och återvände med en kundvagn av det åtråvärda virket. Han fastande dock i Europaparlamentets svängdörrar och fick stå där i två timmar innan han kunde släppas ut.

Byrån instämmer i facebookkommentaren: Det finns inga ginvägar till den perfekta drinken.

Processen

SVT:s och SR:s ständiga svar på hur man kan veta att det inte finns en vänstervridning hos public servicekanalerna, trots en ständigt växande hög av bevis som visar motsatsen, är att den journalistiska processen i sig förhindrar det.

Byrån undrar därför vad i denna process som fick SVT Nyheter att på Twitter kalla de två palestinier som öppnat eld mot civila i ett shoppingcenter i Tel Aviv för ”terrorister”, med citationstecken. Det verkar annars rimligt att den journalistiska processen skulle motverka ett sådant uppenbart uttryck för politiska värderingar.

Det kommer mera

Sveriges förhållande till Danmark har på senare år kretsat kring tendensen att fördöma allt som sker i vårt grannland som rasism, och efter något år inför vi samma regler här helt rasismfritt. I Danmark har nyligen högsta domstolen beslutat att mannen känd som bokhandlaren i Brönshöj, som bland annat uppmanat till mord på namngivna personer, ska utvisas och fråntas sitt danska pass. Han är också marockansk medborgare.

Byrån spår därmed att medborgarskapsdebatten kommer att nå sin kulmen inom de kommande två åren, samt att det kommer att bli möjligt att förlora sitt svenska medborgarskap under vissa förhållanden.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.