2016-05-23 06:00

2016-05-23 06:00

Det är viktigt med förebilder

Bubbel från Byrån:

Byrån frågar sig dock hur Lindholm hade tänkt sig att mejlet skulle tolkas? För inte kan det väl vara så att SR ställer helt andra krav på sig själva än på andra?

Sveriges radio är som alla andra medieföretag beroende av att medborgarna kan använda sig av meddelarfriheten för att avslöja missförhållanden. Därför är det särskilt beklämmande att se att public service-jätten själva anser sig kunna spela efter andra regler.

Många SR-medarbetare satte säkerligen kaffet i halsen när de fick ett mejl som talade om att ”Ingen medarbetare får ha kontakt med press, inklusive SR, utan all presskontakt hänvisas till Anders Lindholm [ansvarig chef på avdelningen Teknik och IT]”. Lindholm valde sedan att förtydliga sig och säga att SR:s medarbetare ”inte är belagda med munkavle”. Byrån frågar sig dock hur Lindholm hade tänkt sig att mejlet skulle tolkas? För inte kan det väl vara så att SR ställer helt andra krav på sig själva än på andra?

Transportarbetarförbundet och LO har bjudit in brittiske Labourledaren Jeremy Corbyn till Almedalen. Fascinerande nog har Corbyn accepterat. Det blir Corbyns första besök i demokratifestivalen, han har traditionellt varit mer engagerad i att stödja odemokratiska rörelser såsom terrorgrupperna Hamas och IRA.

Corbyn har bara varit partiledare sedan september 2015. På den korta tiden har hans ledarskap dock slitit det en gång så mäktiga Labour i bitar. Den enda anledningen att partiet ännu inte har kollapsat är inbördeskriget i konservativa Tories inför EU-folkomröstningen i juni. Det är visserligen viktigt med förebilder men är det verkligen Corbyn LO vill att Stefan Löfven ska ta efter?

Svenska Nyhetsbyrån

Sveriges radio är som alla andra medieföretag beroende av att medborgarna kan använda sig av meddelarfriheten för att avslöja missförhållanden. Därför är det särskilt beklämmande att se att public service-jätten själva anser sig kunna spela efter andra regler.

Många SR-medarbetare satte säkerligen kaffet i halsen när de fick ett mejl som talade om att ”Ingen medarbetare får ha kontakt med press, inklusive SR, utan all presskontakt hänvisas till Anders Lindholm [ansvarig chef på avdelningen Teknik och IT]”. Lindholm valde sedan att förtydliga sig och säga att SR:s medarbetare ”inte är belagda med munkavle”. Byrån frågar sig dock hur Lindholm hade tänkt sig att mejlet skulle tolkas? För inte kan det väl vara så att SR ställer helt andra krav på sig själva än på andra?

Transportarbetarförbundet och LO har bjudit in brittiske Labourledaren Jeremy Corbyn till Almedalen. Fascinerande nog har Corbyn accepterat. Det blir Corbyns första besök i demokratifestivalen, han har traditionellt varit mer engagerad i att stödja odemokratiska rörelser såsom terrorgrupperna Hamas och IRA.

Corbyn har bara varit partiledare sedan september 2015. På den korta tiden har hans ledarskap dock slitit det en gång så mäktiga Labour i bitar. Den enda anledningen att partiet ännu inte har kollapsat är inbördeskriget i konservativa Tories inför EU-folkomröstningen i juni. Det är visserligen viktigt med förebilder men är det verkligen Corbyn LO vill att Stefan Löfven ska ta efter?

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.