2016-05-21 05:59

2016-05-21 05:59

Ära åt Krim och Ukraina!

:

Jag brukar inte bry mig om melodifestivalen, och har inte gjort så sedan 1980-talet, och brukar aktivt undvika den. Så också detta år. Men jag kunde förstås inte låta bli att notera att Ukraina vann i år, med en låt som handlade om Stalins deportationer av Krimtatarer 1944, och som dessutom indirekt var en känga år Rysslands annektering av Krim. Vinsten har tolkats som en markering mot Putins regim.

Jag hörde vinnarlåten i efterhand och får väl erkänna att den inte var någon höjdare. Men jag applåderar ändå vinsten just för de signaler den sänder till despoten i Kreml. Slava Ukraini!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Jag brukar inte bry mig om melodifestivalen, och har inte gjort så sedan 1980-talet, och brukar aktivt undvika den. Så också detta år. Men jag kunde förstås inte låta bli att notera att Ukraina vann i år, med en låt som handlade om Stalins deportationer av Krimtatarer 1944, och som dessutom indirekt var en känga år Rysslands annektering av Krim. Vinsten har tolkats som en markering mot Putins regim.

Jag hörde vinnarlåten i efterhand och får väl erkänna att den inte var någon höjdare. Men jag applåderar ändå vinsten just för de signaler den sänder till despoten i Kreml. Slava Ukraini!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.