2016-05-14 06:00

2016-05-14 06:00

En brådmogen sjuttonåring

:

Just nu kongressar Miljöpartiet här i Karlstad och givetvis så har språkröret Gustav Fridolin klarat sig. Fattas bara annat. Han har ett fast grepp om partiet och hade som påläggskalv mycket tidigt sin politiska bana utstakad.

Själv minns jag ett brådmoget 17-årigt språkrör för Grön ungdom i luren som försökte sälja in debattartiklar när jag var rätt ny på NWT år 2000 och tänkte redan då att han kommer de att låta gå långt. Han var urtypen för en politisk broiler, fast med en grön twist. Ingen låter sig luras av att han var ett par år på folkhögskola. Snart nog var han förstås tillbaka i politiken igen.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Just nu kongressar Miljöpartiet här i Karlstad och givetvis så har språkröret Gustav Fridolin klarat sig. Fattas bara annat. Han har ett fast grepp om partiet och hade som påläggskalv mycket tidigt sin politiska bana utstakad.

Själv minns jag ett brådmoget 17-årigt språkrör för Grön ungdom i luren som försökte sälja in debattartiklar när jag var rätt ny på NWT år 2000 och tänkte redan då att han kommer de att låta gå långt. Han var urtypen för en politisk broiler, fast med en grön twist. Ingen låter sig luras av att han var ett par år på folkhögskola. Snart nog var han förstås tillbaka i politiken igen.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.