2016-05-02 06:00

2016-05-02 06:00

Tyst som i graven

Bubbel från Byrån:

Det var modigt att välja en så potent logga och Byrån förväntar sig nu att L tänker visa lite stake i debatten.

När Liberalerna samlades i Linköping för riksmöte nyligen kom uppmärksamheten att riktas mot partiets nya logga, ett stiliserat L. Med tanke på att liberaler historiskt har anklagats för att enbart vilja ”kröka, röka och göka”, var det särskilt underhållande att L valt en symbol som var påfallande lik det manliga könsorganet. Partiet har hunnit bli mäkta hånade för sitt val.

Byrån anser dock att kritikerna har fel. Det var modigt att välja en så potent logga och Byrån förväntar sig nu att L tänker visa lite stake i debatten. Det är inte omöjligt att partiet även avser att på nästa riksmöte byta namn till Libertinerna.

Opinionsundersökningarna talar sitt tydliga språk. Förtroendet har lämnat Miljöpartiet till följd av den senaste tidens kriser och det har spillt över på Socialdemokraterna. Väljarna lämnar båda partierna. För S del beror mycket av det svikande väljarförtroendet på att partiet har varit knäpptyst om krisen i MP. Inte ens ett vagt avståndstagande har kunnat presteras.

Måhända har det att göra med att exempelvis utrikesministern har hunnit bli portad från Israel inte mindre än två gånger, eller att Sverige nyligen röstade för en resolution i FN:s världsarvsorgan UNESCO som förnekar de judiska kopplingarna till Tempelberget i Jerusalem? Det finns gott om skäl för S att sitta så stilla som möjligt i båten, vad gäller identitetspolitik och undfallenhet gentemot antisemitism är partiets byk är nog så smutsig än MP:s.

Efter de internationella avslöjandena om hur banker har hjälpt sina kunder att flytta pengar utomlands var stämningen mäkta upprörd. Inte minst i många tidningar, exempelvis Aftonbladet. Där skrev ledarskribenten Anders Lindberg att skattefusk är en ”borgerlig dygd”. Det är underhållande att se hur alla dessa tidningar som har visat sådan upprördhet över skatteminimeringen nu fylls av artiklar om hur man ska deklarera för att betala så lite skatt som möjligt. Aftonbladet går givetvis längst och rekommenderar pensionärer att lämna landet för att ”rädda sin pension”. Byrån gläds åt denna genomtänkta manöver och Aftonbladets nya politiska beteckning som ”dygdigt borgerlig”.

Svenska Nyhetsbyrån

När Liberalerna samlades i Linköping för riksmöte nyligen kom uppmärksamheten att riktas mot partiets nya logga, ett stiliserat L. Med tanke på att liberaler historiskt har anklagats för att enbart vilja ”kröka, röka och göka”, var det särskilt underhållande att L valt en symbol som var påfallande lik det manliga könsorganet. Partiet har hunnit bli mäkta hånade för sitt val.

Byrån anser dock att kritikerna har fel. Det var modigt att välja en så potent logga och Byrån förväntar sig nu att L tänker visa lite stake i debatten. Det är inte omöjligt att partiet även avser att på nästa riksmöte byta namn till Libertinerna.

Opinionsundersökningarna talar sitt tydliga språk. Förtroendet har lämnat Miljöpartiet till följd av den senaste tidens kriser och det har spillt över på Socialdemokraterna. Väljarna lämnar båda partierna. För S del beror mycket av det svikande väljarförtroendet på att partiet har varit knäpptyst om krisen i MP. Inte ens ett vagt avståndstagande har kunnat presteras.

Måhända har det att göra med att exempelvis utrikesministern har hunnit bli portad från Israel inte mindre än två gånger, eller att Sverige nyligen röstade för en resolution i FN:s världsarvsorgan UNESCO som förnekar de judiska kopplingarna till Tempelberget i Jerusalem? Det finns gott om skäl för S att sitta så stilla som möjligt i båten, vad gäller identitetspolitik och undfallenhet gentemot antisemitism är partiets byk är nog så smutsig än MP:s.

Efter de internationella avslöjandena om hur banker har hjälpt sina kunder att flytta pengar utomlands var stämningen mäkta upprörd. Inte minst i många tidningar, exempelvis Aftonbladet. Där skrev ledarskribenten Anders Lindberg att skattefusk är en ”borgerlig dygd”. Det är underhållande att se hur alla dessa tidningar som har visat sådan upprördhet över skatteminimeringen nu fylls av artiklar om hur man ska deklarera för att betala så lite skatt som möjligt. Aftonbladet går givetvis längst och rekommenderar pensionärer att lämna landet för att ”rädda sin pension”. Byrån gläds åt denna genomtänkta manöver och Aftonbladets nya politiska beteckning som ”dygdigt borgerlig”.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.