2016-04-30 05:59

2016-04-30 05:59

Från Pragvåren till snöslask

:

Det ombytliga aprilvädret är ett begrepp, i alla fall i Sverige. Förra veckan var jag dock i Prag och dit hade våren sannerligen kommit. Besvikelsen blev desto större när man kom hem till snöblandat regn och kalla vindar.

Prag är i mitt tycke en av Europas vackraste städer, men därför finns det tyvärr också lite för mycket turister ibland, även på våren. Det goda böhmiska köket och pilsner som kostar 16 kronor är tecken på ett civiliserat land. Även gamla gränder, fin Jugendarkitektur, spårvagnar, vackra kyrkor och palats gör den tjeckiska huvudstaden väl värt ett besök, eller flera.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Det ombytliga aprilvädret är ett begrepp, i alla fall i Sverige. Förra veckan var jag dock i Prag och dit hade våren sannerligen kommit. Besvikelsen blev desto större när man kom hem till snöblandat regn och kalla vindar.

Prag är i mitt tycke en av Europas vackraste städer, men därför finns det tyvärr också lite för mycket turister ibland, även på våren. Det goda böhmiska köket och pilsner som kostar 16 kronor är tecken på ett civiliserat land. Även gamla gränder, fin Jugendarkitektur, spårvagnar, vackra kyrkor och palats gör den tjeckiska huvudstaden väl värt ett besök, eller flera.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.