2016-04-25 06:00

2016-04-25 06:00

Kränkta på kulturhuset

Bubbel från Byrån:

Sundström är dock främst en man av Rörelsen så han kom givetvis tillbaka till regeringen med slutsatsen att Bromma bör läggas ned ändå, skriver Byrån.

Forne näringsminister Anders Sundström (S) har inte haft ett bra år. Att under förnedrande former tvingas bort från ordförandeposten i Swedbank skulle gott kunna ha räckt, men han bestämde sig även för att begå en intellektuell motsvarighet till självmordsbombning. Sundström har för regeringen utrett möjligheten att lägga ned Bromma flygplats, navet för det svenska regionalflyget.

På grund av en trilskande riksdag som inte vill låta regeringen lägga ned inrikesflyget och många människors enda möjlighet att få ihop vardagen hur som helst, tvingades regeringen vidga Sundströms uppdrag en smula till att omfatta flygsituationen i Stockholmsområdet. Sundström är dock främst en man av Rörelsen så han kom givetvis tillbaka till regeringen med slutsatsen att Bromma bör läggas ned ändå, en slutsats som dessutom går stick i stäv med den som landets sakkunniga bedömare har landat i.

Sundström och regeringen påminner nu mest om Chips Kisby, komikern Robert Gustavssons rollfigur i en sketch från I manegen med Glenn Killing – Live från Berns. Året var 1994 och Kisby protesterade intensivt mot Ölandsbron som redan då hade varit på plats i över 20 år. Som humor var det storslaget, som faktisk politik är det bedrövligt.

Två anställda på Kulturhuset i Stockholm har anmält utställningen ”Makode Linde”, ursprungligen döpt till ”Negerkungens återkomst”. Som ”rasifierade” har det varit kränkande för dem att arbeta med utställningen, trots att ingen har tvingats till det. Traumat har resulterat i både huvudvärk och besvikelse för en av anmälarna, eftersom denne inte har blivit tagen på allvar. Att konstnären själv är svart spelar tydligen ingen roll. Med sådana här vänner behöver den fria konsten inga fiender...

Svenska Nyhetsbyrån

Forne näringsminister Anders Sundström (S) har inte haft ett bra år. Att under förnedrande former tvingas bort från ordförandeposten i Swedbank skulle gott kunna ha räckt, men han bestämde sig även för att begå en intellektuell motsvarighet till självmordsbombning. Sundström har för regeringen utrett möjligheten att lägga ned Bromma flygplats, navet för det svenska regionalflyget.

På grund av en trilskande riksdag som inte vill låta regeringen lägga ned inrikesflyget och många människors enda möjlighet att få ihop vardagen hur som helst, tvingades regeringen vidga Sundströms uppdrag en smula till att omfatta flygsituationen i Stockholmsområdet. Sundström är dock främst en man av Rörelsen så han kom givetvis tillbaka till regeringen med slutsatsen att Bromma bör läggas ned ändå, en slutsats som dessutom går stick i stäv med den som landets sakkunniga bedömare har landat i.

Sundström och regeringen påminner nu mest om Chips Kisby, komikern Robert Gustavssons rollfigur i en sketch från I manegen med Glenn Killing – Live från Berns. Året var 1994 och Kisby protesterade intensivt mot Ölandsbron som redan då hade varit på plats i över 20 år. Som humor var det storslaget, som faktisk politik är det bedrövligt.

Två anställda på Kulturhuset i Stockholm har anmält utställningen ”Makode Linde”, ursprungligen döpt till ”Negerkungens återkomst”. Som ”rasifierade” har det varit kränkande för dem att arbeta med utställningen, trots att ingen har tvingats till det. Traumat har resulterat i både huvudvärk och besvikelse för en av anmälarna, eftersom denne inte har blivit tagen på allvar. Att konstnären själv är svart spelar tydligen ingen roll. Med sådana här vänner behöver den fria konsten inga fiender...

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.