2016-04-16 06:00

2016-04-16 06:00

Nemo saltat sobrius

:

Det sägs att det otidsenliga danstillståndet på krogen nu avskaffats, vilket inte är en dag för tidigt. Men egentligen är det bara en rad riksdagsmotioner som bifallits med stor majoritet. Det återstår dock för regeringen att komma med ett lagförslag i frågan. Att inte alliansen gjorde det på sin tid är en gåta.

Själv har jag inget egenintresse i frågan. Jag tillämpar Ciceros gamla devis ”ingen dansar nykter, såvida han inte är vansinnig” och det med råge – jag dansar inte ens onykter. Men jag förstår de som gärna dansar och inte vill riskera serveringstillståndet hos en krögare bara för att de börjar spontandansa.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Det sägs att det otidsenliga danstillståndet på krogen nu avskaffats, vilket inte är en dag för tidigt. Men egentligen är det bara en rad riksdagsmotioner som bifallits med stor majoritet. Det återstår dock för regeringen att komma med ett lagförslag i frågan. Att inte alliansen gjorde det på sin tid är en gåta.

Själv har jag inget egenintresse i frågan. Jag tillämpar Ciceros gamla devis ”ingen dansar nykter, såvida han inte är vansinnig” och det med råge – jag dansar inte ens onykter. Men jag förstår de som gärna dansar och inte vill riskera serveringstillståndet hos en krögare bara för att de börjar spontandansa.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.