2016-03-19 05:59

2016-03-19 05:59

Nerdsplaining

:

Begreppet mansplaining används av vissa för fenomenet när män förklarar saker för kvinnor som de tror att kvinnorna inte vet, men som kvinnor i de flesta fall trots allt vet.

Jag har kommit mig på med att ibland använda mig av det jag skulle kalla ”nerdsplaining”. Har man lite nördiga intressen som inte delas av folk i allmänhet så får man ibland förklara saker som man själv tar för rätt självklara. Det är inget problem. Problemet är när man blir så van vid det att man inför en annan nörd av ren rutin börjar förklara saker (om, säg, till exempel Star Trek) som den andra nörden givetvis känner till. Det kan ibland kännas lite pinsamt.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Begreppet mansplaining används av vissa för fenomenet när män förklarar saker för kvinnor som de tror att kvinnorna inte vet, men som kvinnor i de flesta fall trots allt vet.

Jag har kommit mig på med att ibland använda mig av det jag skulle kalla ”nerdsplaining”. Har man lite nördiga intressen som inte delas av folk i allmänhet så får man ibland förklara saker som man själv tar för rätt självklara. Det är inget problem. Problemet är när man blir så van vid det att man inför en annan nörd av ren rutin börjar förklara saker (om, säg, till exempel Star Trek) som den andra nörden givetvis känner till. Det kan ibland kännas lite pinsamt.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.