2016-03-14 06:00

2016-03-14 06:00

Bäst att alltid kolla prislappen

Bubbel från Byrån:

Fler poliser. Byrån trodde i ett svagt ögonblick att Vänsterpartiet blivit med sunda vätskor och oroade sig för att den yttersta domen var nära förestående.

LO gick nyligen ut med en rapport där de visar att kvinnor i arbetaryrken halkar efter i löneutvecklingen. En vecka tidigare publicerade Dagens Samhälle ett reportage som visar att kvinnorna har kopplat greppet om löneracet bland kommunchefer och toppolitiker.

Vad LO har gjort är alltså primärt att påvisa att de kvinnor som omfattas av LO-avtal får det sämre relativt motsvarande män. Att det skulle bero på att LO har gjort ett dåligt jobb och brytt sig mer om ledningslyx och partipolitik är naturligtvis bara ondsinta rykten

Vän av ordning blir något konfunderad när Vänsterpartiet går ut och kräver fler poliser. Vänsterpartister har visserligen ofta kontakt med poliser men sällan i någon mer konstruktiv mening. Icke desto mindre gick vänsterledaren Jonas Sjöstedt nyligen ut och krävde fler närpoliser och krafttag mot näthatet.

Byrån trodde i ett svagt ögonblick att Vänsterpartiet blivit med sunda vätskor och oroade sig för att den yttersta domen var nära förestående. Sedan uppdagades det att denna satsning är tänkt att kosta ynka 160 miljoner kronor. Baserat på myndighetens budget och antal anställda skulle Sjöstedts pengapåse räcka till hela 182 nya poliser, administratörer och övrigt behövligt.

Rikspolischef Dan Eliasson meddelade visserligen nyligen att myndigheten behöver anställa 3 300 personer under de kommande åren, men budskapet från Vänsterpartiet är nog att han ska vara glad för det lilla.

Svenska Nyhetsbyrån

LO gick nyligen ut med en rapport där de visar att kvinnor i arbetaryrken halkar efter i löneutvecklingen. En vecka tidigare publicerade Dagens Samhälle ett reportage som visar att kvinnorna har kopplat greppet om löneracet bland kommunchefer och toppolitiker.

Vad LO har gjort är alltså primärt att påvisa att de kvinnor som omfattas av LO-avtal får det sämre relativt motsvarande män. Att det skulle bero på att LO har gjort ett dåligt jobb och brytt sig mer om ledningslyx och partipolitik är naturligtvis bara ondsinta rykten

Vän av ordning blir något konfunderad när Vänsterpartiet går ut och kräver fler poliser. Vänsterpartister har visserligen ofta kontakt med poliser men sällan i någon mer konstruktiv mening. Icke desto mindre gick vänsterledaren Jonas Sjöstedt nyligen ut och krävde fler närpoliser och krafttag mot näthatet.

Byrån trodde i ett svagt ögonblick att Vänsterpartiet blivit med sunda vätskor och oroade sig för att den yttersta domen var nära förestående. Sedan uppdagades det att denna satsning är tänkt att kosta ynka 160 miljoner kronor. Baserat på myndighetens budget och antal anställda skulle Sjöstedts pengapåse räcka till hela 182 nya poliser, administratörer och övrigt behövligt.

Rikspolischef Dan Eliasson meddelade visserligen nyligen att myndigheten behöver anställa 3 300 personer under de kommande åren, men budskapet från Vänsterpartiet är nog att han ska vara glad för det lilla.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.