2016-03-05 05:59

2016-03-05 05:59

De fördömda

:

De flesta vet var de gjorde när de fick reda på att Olof Palme hade mördats. Men vad gjorde de när han sköts? Jag vet vad jag gjorde. Medan paret Palme gick på bio satt jag och såg Luchino Viscontis film De fördömda, som gick på TV2. Den handlar om en tysk industrifamilj under nazitiden, och en av huvudrollerna spelades av Ingrid Thulin, då gift med Harry Schein, en av Palmes bästa vänner. Den som mest sticker ut i minnet är den blodiga scenen från De långa knivarnas natt.

Jag har alltid tyckt att det var ett egendomligt sammanträffande.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

De flesta vet var de gjorde när de fick reda på att Olof Palme hade mördats. Men vad gjorde de när han sköts? Jag vet vad jag gjorde. Medan paret Palme gick på bio satt jag och såg Luchino Viscontis film De fördömda, som gick på TV2. Den handlar om en tysk industrifamilj under nazitiden, och en av huvudrollerna spelades av Ingrid Thulin, då gift med Harry Schein, en av Palmes bästa vänner. Den som mest sticker ut i minnet är den blodiga scenen från De långa knivarnas natt.

Jag har alltid tyckt att det var ett egendomligt sammanträffande.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.