2016-01-25 06:00

2016-01-25 06:00

Tänkte inte på det...

Bubbel från Byrån:

Det verkar märkligt nog ha blivit så att låg fattningsförmåga har blivit en standardursäkt för innehavare av högst krävande poster och tjänster, skriver Byrån.

Kommunals ordförande Anneli Nordström har låtit meddela att hon tar ansvar för sitt förbund och avgår. Det är en vänlig beskrivning av hennes agerande. Kommunals ledning har som bekant använt medlemmarnas pengar för att skapa ett dekadent paradis för sig själva. Nordström försökte först med att göra sig av med kassören och hoppades att det skulle räcka, så där som ansvarstagande människor gör.

Efter att ha tappat 10 000 medlemmar aviserade hon dock sin avgång – som lustigt nog sammanfaller med när hennes mandat löper ut. Att inte ställa upp för omval – särskilt när man inte har någon chans alls att bli omvald – är inte att avgå. Och att som en av dekadansens arkitekter stanna kvar för att skapa ett nytt system är föraktfullt mot medlemmarna.

Krishantering är omvittnat något mycket svårt. Det har inte minst visat sig i kölvattnet av Kommunals många skandaler. Utrikesminister Margot Wallström (S) fick en hyresrätt av förbundet. Hon försvarar sig med att hon inte förstod att hon gick före andra människor. Kommunals ordförande Anneli Nordström har försvarat skandalerna med att hon inte förstod vidden av dem.

Det verkar märkligt nog ha blivit så att låg fattningsförmåga har blivit en standardursäkt för innehavare av högst krävande poster och tjänster. Är det så att man inte begriper att ingen bara får en hyreslägenhet centralt i Stockholm på en gång, eller att det skulle vara omfattande slöseri att lägga hundratals miljoner av medlemmarnas pengar på ledningslyx och burleska äventyr i krogbranschen, ja då kanske man inte ska ha de kvalificerade poster man har.

Efter att ha förstört rekordartat många av Sveriges relationer med andra länder, blivit portad från Israel två gånger och för andra gången på 30 år ha tagit emot en hyresrätt i Stockholm utan att förstå att det inte är normen har en tredjedel av svenska folket fortfarande förtroende för utrikesminister Margot Wallström (S) enligt Demoskop. 34 procent är måhända inte en insats som ger bragdguld, men efter förutsättningarna är det ändå imponerande.

Svenska Nyhetsbyrån

Kommunals ordförande Anneli Nordström har låtit meddela att hon tar ansvar för sitt förbund och avgår. Det är en vänlig beskrivning av hennes agerande. Kommunals ledning har som bekant använt medlemmarnas pengar för att skapa ett dekadent paradis för sig själva. Nordström försökte först med att göra sig av med kassören och hoppades att det skulle räcka, så där som ansvarstagande människor gör.

Efter att ha tappat 10 000 medlemmar aviserade hon dock sin avgång – som lustigt nog sammanfaller med när hennes mandat löper ut. Att inte ställa upp för omval – särskilt när man inte har någon chans alls att bli omvald – är inte att avgå. Och att som en av dekadansens arkitekter stanna kvar för att skapa ett nytt system är föraktfullt mot medlemmarna.

Krishantering är omvittnat något mycket svårt. Det har inte minst visat sig i kölvattnet av Kommunals många skandaler. Utrikesminister Margot Wallström (S) fick en hyresrätt av förbundet. Hon försvarar sig med att hon inte förstod att hon gick före andra människor. Kommunals ordförande Anneli Nordström har försvarat skandalerna med att hon inte förstod vidden av dem.

Det verkar märkligt nog ha blivit så att låg fattningsförmåga har blivit en standardursäkt för innehavare av högst krävande poster och tjänster. Är det så att man inte begriper att ingen bara får en hyreslägenhet centralt i Stockholm på en gång, eller att det skulle vara omfattande slöseri att lägga hundratals miljoner av medlemmarnas pengar på ledningslyx och burleska äventyr i krogbranschen, ja då kanske man inte ska ha de kvalificerade poster man har.

Efter att ha förstört rekordartat många av Sveriges relationer med andra länder, blivit portad från Israel två gånger och för andra gången på 30 år ha tagit emot en hyresrätt i Stockholm utan att förstå att det inte är normen har en tredjedel av svenska folket fortfarande förtroende för utrikesminister Margot Wallström (S) enligt Demoskop. 34 procent är måhända inte en insats som ger bragdguld, men efter förutsättningarna är det ändå imponerande.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.