2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

Sverige och religionen

Bubbel från Byrån:

Byrån undrar försynt om det kan vara så att Vänstern och Dadgostar helt sonika inte betraktar slumområden som faktiska problem.

Det där med tajming kan vara svårt. Politiker som gör utspel vet exempelvis inte vad annat som kommer att hända runt tiden för publicering av till exempel en debattartikel. Ett bra exempel på detta är Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar som nyligen begick debattartikel i Svenska Dagbladet (17/12). Där skrev hon att ”den som idag talar om kollaps har inget som helst stöd för det i verkligheten”. Det är onekligen hårda ord.

Kanske hade de tagit hårdare om det inte vore för att tre tunga ekonomer, Klas Eklund, ordförande Bokriskommittén, Hans Lind, ledamot Bokriskommittén, och Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, några dagar tidigare i DN Debatt hade varnat för att slumområden växer fram i Sverige i stor skala (13/12). Byrån undrar försynt om det kan vara så att V och Dadgostar helt sonika inte betraktar slumområden som faktiska problem. Kanske är ett slumområde bara en pr-konsult ifrån att vara ett exotiskt och pittoreskt bostadsområde.

Sveriges Radio firar dagligen nya segrar på journalistikens område. När det nyligen blev känt att Sverige kommer att föräras sitt andra helgon, Elisabeth Hesselblad, reagerade SR som bara kvalitetsmedier gör. De lade ut en omröstning i nyhetsflödet där läsarna fick välja vem som borde bli Sveriges tredje helgon.

Den som hoppades kunna rösta på exempelvis Erik den helige, Botvid av Södermanland eller David av Munktorp lär dock ha blivit besviken. Alternativen som SR erbjöd läsarna omfattade, men var inte begränsade till, Zlatan Ibrahimovic, Astrid Lindgren och Zara Larsson. För att helgonförklaras krävs det att två mirakel förknippas med personen i fråga. Vilka mirakel menar SR skulle kvalificera de ovan nämnda?

Zara Larsson har säkert fått flera tusen twitterföljare på en dag och det är inte omöjligt att påven sneglat på det, men Byrån har ändå svårt att acceptera det som ett mirakel. Likaså kan väl få glömma Ibrahimovics 4-2-mål mot England 2012. En perfekt cykelspark från 25 meter efter att målvakten rusat ut för att rensa. Ett bevis på Zlatans storhet – absolut. Men det är snarare ett resultat av idog träning än gudomlig närhet.

Svenska Nyhetsbyrån

Det där med tajming kan vara svårt. Politiker som gör utspel vet exempelvis inte vad annat som kommer att hända runt tiden för publicering av till exempel en debattartikel. Ett bra exempel på detta är Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar som nyligen begick debattartikel i Svenska Dagbladet (17/12). Där skrev hon att ”den som idag talar om kollaps har inget som helst stöd för det i verkligheten”. Det är onekligen hårda ord.

Kanske hade de tagit hårdare om det inte vore för att tre tunga ekonomer, Klas Eklund, ordförande Bokriskommittén, Hans Lind, ledamot Bokriskommittén, och Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, några dagar tidigare i DN Debatt hade varnat för att slumområden växer fram i Sverige i stor skala (13/12). Byrån undrar försynt om det kan vara så att V och Dadgostar helt sonika inte betraktar slumområden som faktiska problem. Kanske är ett slumområde bara en pr-konsult ifrån att vara ett exotiskt och pittoreskt bostadsområde.

Sveriges Radio firar dagligen nya segrar på journalistikens område. När det nyligen blev känt att Sverige kommer att föräras sitt andra helgon, Elisabeth Hesselblad, reagerade SR som bara kvalitetsmedier gör. De lade ut en omröstning i nyhetsflödet där läsarna fick välja vem som borde bli Sveriges tredje helgon.

Den som hoppades kunna rösta på exempelvis Erik den helige, Botvid av Södermanland eller David av Munktorp lär dock ha blivit besviken. Alternativen som SR erbjöd läsarna omfattade, men var inte begränsade till, Zlatan Ibrahimovic, Astrid Lindgren och Zara Larsson. För att helgonförklaras krävs det att två mirakel förknippas med personen i fråga. Vilka mirakel menar SR skulle kvalificera de ovan nämnda?

Zara Larsson har säkert fått flera tusen twitterföljare på en dag och det är inte omöjligt att påven sneglat på det, men Byrån har ändå svårt att acceptera det som ett mirakel. Likaså kan väl få glömma Ibrahimovics 4-2-mål mot England 2012. En perfekt cykelspark från 25 meter efter att målvakten rusat ut för att rensa. Ett bevis på Zlatans storhet – absolut. Men det är snarare ett resultat av idog träning än gudomlig närhet.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.