2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

Lärande julkalender

:

Få torde ha undgått den debatt som uppstått om årets julkalender i SVT – Tusen år till julafton. I princip är det Historieätarnas julkalender där Lotta Lundgren och Erik Haag får sällskap av barn. Enligt många skall den vara för trist och tråkig för barnen. Själv begriper jag inte invändningarna. Vad är det för fel på en julkalender som också lär ut saker om hur det var förr? Barn är ofta vetgiriga. En av mina favoriter när jag växte upp var Stjärnhuset, som introducerade mig till grekisk mytologi.

Sedan rätt många år tittar jag inte på julkalendern, men eftersom det handlar om Historieätarna, ett program jag gillar, så gjorde jag ett undantag i år.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Få torde ha undgått den debatt som uppstått om årets julkalender i SVT – Tusen år till julafton. I princip är det Historieätarnas julkalender där Lotta Lundgren och Erik Haag får sällskap av barn. Enligt många skall den vara för trist och tråkig för barnen. Själv begriper jag inte invändningarna. Vad är det för fel på en julkalender som också lär ut saker om hur det var förr? Barn är ofta vetgiriga. En av mina favoriter när jag växte upp var Stjärnhuset, som introducerade mig till grekisk mytologi.

Sedan rätt många år tittar jag inte på julkalendern, men eftersom det handlar om Historieätarna, ett program jag gillar, så gjorde jag ett undantag i år.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.