2015-12-07 06:00

2015-12-07 06:00

Hipsterrevolutionen dröjer

Bubbel från Byrån:

Byrån misstänker att tågresan planerades för att hålla vice statsministern borta från just detta.

Miljöminister Åsa Romson (MP) har rapporterats åka tåg ned till klimatkonferensen i Paris. Resan tar modiga 24 timmar och ministern hälsar via media att hon ska läsa böcker och jobba på tåget. Det senare torde vara ett dråpslag för regeringen. Byrån misstänker att tågresan planerades för att hålla vice statsministern borta från just detta.

Miljöminister tillika vice statsminister Åsa Romson har det inte lätt. Ingenting hon gör verkar bli rätt. Hon har blivit ett rött skynke inte bara för oppositionen utan också för stora delar av folket, vilket onekligen ställer till det lite för regeringen som inte direkt lider av ett överskott av folkligt förtroende. Möjligen har det gått så långt att Romson nu funderar på att avgå, eller att andra med möjlighet att ordna det funderar på det. Byrån tycker sig ha noterat förberedandet av en reträttpost.

Den 23 november meddelade Naturskyddsföreningen att organisationen söker en van projektledare till ett informationsprojekt. Kanske inte lika prestigefyllt som att bli landshövding eller ambassadör i något varmt örike, men det är åtminstone en fråga som verkligen har engagerat miljöminister Romson: ”Ren båtbotten utan gift”.

Miljöpartiets helomvändning i migrationsfrågan har fått det att koka bland partiets gräsrötter. Den nya ansvarstagande linjen, som språkrören själva uttrycker det, har inte varit populär bland alla partiets väljare. Ändå ser vi inga maskroståg mot riksdagen, inga protester som tar mer än fem sekunder i anspråk via sociala medier. MP:s politik är riktad mot storstadshipsters som vill känna att de räddar naturen genom att hindra alla från att leva i den. Möjligen är det så att hela Södermalm reste sig, gick man ur huse för att tåga mot riksdag och regering men att ingen ville vara kvar när det hela blev för populärt. Byrån undrar om det kan vara så att hipsterrevolutionen helt enkelt föll på sin egen orimlighet.

Svenska Nyhetsbyrån

Miljöminister Åsa Romson (MP) har rapporterats åka tåg ned till klimatkonferensen i Paris. Resan tar modiga 24 timmar och ministern hälsar via media att hon ska läsa böcker och jobba på tåget. Det senare torde vara ett dråpslag för regeringen. Byrån misstänker att tågresan planerades för att hålla vice statsministern borta från just detta.

Miljöminister tillika vice statsminister Åsa Romson har det inte lätt. Ingenting hon gör verkar bli rätt. Hon har blivit ett rött skynke inte bara för oppositionen utan också för stora delar av folket, vilket onekligen ställer till det lite för regeringen som inte direkt lider av ett överskott av folkligt förtroende. Möjligen har det gått så långt att Romson nu funderar på att avgå, eller att andra med möjlighet att ordna det funderar på det. Byrån tycker sig ha noterat förberedandet av en reträttpost.

Den 23 november meddelade Naturskyddsföreningen att organisationen söker en van projektledare till ett informationsprojekt. Kanske inte lika prestigefyllt som att bli landshövding eller ambassadör i något varmt örike, men det är åtminstone en fråga som verkligen har engagerat miljöminister Romson: ”Ren båtbotten utan gift”.

Miljöpartiets helomvändning i migrationsfrågan har fått det att koka bland partiets gräsrötter. Den nya ansvarstagande linjen, som språkrören själva uttrycker det, har inte varit populär bland alla partiets väljare. Ändå ser vi inga maskroståg mot riksdagen, inga protester som tar mer än fem sekunder i anspråk via sociala medier. MP:s politik är riktad mot storstadshipsters som vill känna att de räddar naturen genom att hindra alla från att leva i den. Möjligen är det så att hela Södermalm reste sig, gick man ur huse för att tåga mot riksdag och regering men att ingen ville vara kvar när det hela blev för populärt. Byrån undrar om det kan vara så att hipsterrevolutionen helt enkelt föll på sin egen orimlighet.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.