2015-10-24 06:00

2015-10-24 06:00

En verklig hjälte

:

I ett förhållandevis fredligt och välordnat land som Sverige är det sällan vi ser prov på riktiga hjältedåd. Men det finns soldater, poliser och utryckningspersonal som gör modiga och berömvärda insatser. Och så finns det vanliga människor vars agerande sticker ut lite extra.

Den fruktansvärda och tragiska skolattacken i Trollhättan hade en sådan hjälte. Hans namn var Lavin Eskandar och han var elevassistent på skolan. Han blev bara 20 år och fick sätta livet till när han modigt gick emellan den svärdsbeväpnade gärningsmannen och ett antal elever, som därmed kunde räddas till livet. Må hans minne och gärning hågkommas. Vila i frid!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

I ett förhållandevis fredligt och välordnat land som Sverige är det sällan vi ser prov på riktiga hjältedåd. Men det finns soldater, poliser och utryckningspersonal som gör modiga och berömvärda insatser. Och så finns det vanliga människor vars agerande sticker ut lite extra.

Den fruktansvärda och tragiska skolattacken i Trollhättan hade en sådan hjälte. Hans namn var Lavin Eskandar och han var elevassistent på skolan. Han blev bara 20 år och fick sätta livet till när han modigt gick emellan den svärdsbeväpnade gärningsmannen och ett antal elever, som därmed kunde räddas till livet. Må hans minne och gärning hågkommas. Vila i frid!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.