2015-07-18 06:00

2015-07-18 06:00

Praktiserande praktikant

:

Ibland får jag frågan hur man blir ledarskribent och svaren varierar. Själv halkade jag snarare in på ett bananskal. Det finns ingen utbildning i stil med journalisthögskolan, men de flesta av oss har ändå en gedigen akademisk utbildning i olika ämnen bakom oss.

Men nu finns i alla fall en sorts utbildning i form av Svenska Nyhetsbyråns skribentskola och den här veckan har NWT:s ledarredaktion haft Balder Jonsson, som gick den utbildningen förra året, som praktikant och han har följaktligen skrivet det mesta. Det kommer han även att göra nästa vecka. Återväxten är tryggad!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Ibland får jag frågan hur man blir ledarskribent och svaren varierar. Själv halkade jag snarare in på ett bananskal. Det finns ingen utbildning i stil med journalisthögskolan, men de flesta av oss har ändå en gedigen akademisk utbildning i olika ämnen bakom oss.

Men nu finns i alla fall en sorts utbildning i form av Svenska Nyhetsbyråns skribentskola och den här veckan har NWT:s ledarredaktion haft Balder Jonsson, som gick den utbildningen förra året, som praktikant och han har följaktligen skrivet det mesta. Det kommer han även att göra nästa vecka. Återväxten är tryggad!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.