2015-06-27 06:00

2015-06-27 06:00

Den förlorade respekten

På midsommarafton i förra veckan publicerades en debattartikel i Dagens Nyheter signerad Sveriges före detta Moskvaambassadör Sven Hirdman som uttryckte otillbörligt stor förståelse för Rysslands aggressiva agerande.

Själv drar jag mig till minnes en annan midsommarafton, för tjugo år sedan, på gräsmattan utanför svenska ambassaden i Moskva, där dåvarande Moskvaambassadören Hirdman, iförd Hawaiiskjorta och shorts, dansade Små grodorna runt midsommarstången. Där och då förlorade jag respekten för honom och har sedan dess inte funnit anledning att ompröva detta.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

På midsommarafton i förra veckan publicerades en debattartikel i Dagens Nyheter signerad Sveriges före detta Moskvaambassadör Sven Hirdman som uttryckte otillbörligt stor förståelse för Rysslands aggressiva agerande.

Själv drar jag mig till minnes en annan midsommarafton, för tjugo år sedan, på gräsmattan utanför svenska ambassaden i Moskva, där dåvarande Moskvaambassadören Hirdman, iförd Hawaiiskjorta och shorts, dansade Små grodorna runt midsommarstången. Där och då förlorade jag respekten för honom och har sedan dess inte funnit anledning att ompröva detta.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.