2018-08-31 06:00

2018-08-31 06:00

Lögner visar svenskans nytta

LEDARE

Ibland påtalas problemet med valkampanjande på andra språk än svenska. Det gemensamma språket borde gälla.

Ett vulgärt exempel på faran med rådande ordning har nu framkommit då flera socialdemokrater har spritt häpnadsväckande information på arabiska med grova och absurda lögner om att Moderaterna och Sverigedemokraterna vill dra in invandrares medborgarskap och stänga alla moskéer. Tydligare kan det inte bli varför valkampanjer bör ske på svenska. Språkkrav för medborgarskap skulle också underlätta.

Ett vulgärt exempel på faran med rådande ordning har nu framkommit då flera socialdemokrater har spritt häpnadsväckande information på arabiska med grova och absurda lögner om att Moderaterna och Sverigedemokraterna vill dra in invandrares medborgarskap och stänga alla moskéer. Tydligare kan det inte bli varför valkampanjer bör ske på svenska. Språkkrav för medborgarskap skulle också underlätta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.