2016-10-07 06:00

2016-10-07 06:00

Ytterligare en EU-urspårning

Europaparlamentarikern Cecilia Wikström (L) tycker att det är en bra idé att EU lägger 1,5 miljarder euro (cirka 14,4 miljarder SEK) på att ge unionens alla 18-åringar ett gratis Interrailkort så de kan åka tåg inom Europa och lära sig något om andra länder.

Wikström vill ta pengarna från regional- eller jordbruksstödet.

Det är tydligen bättre använda pengar att låta 18-åringar tågluffa än att exempelvis mildra mjölkkrisen. EU:s jordbrukspolitik måste förändras men då ska medlemsländerna få tillbaka pengarna. EU måste sluta sätta sprätt på skattebetalarnas pengar på detta sätt och i stället fundera på vad EU ska hålla på med – egentligen.

Wikström vill ta pengarna från regional- eller jordbruksstödet.

Det är tydligen bättre använda pengar att låta 18-åringar tågluffa än att exempelvis mildra mjölkkrisen. EU:s jordbrukspolitik måste förändras men då ska medlemsländerna få tillbaka pengarna. EU måste sluta sätta sprätt på skattebetalarnas pengar på detta sätt och i stället fundera på vad EU ska hålla på med – egentligen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.