2016-04-01 06:00

2016-04-01 06:00

Ingen moderat arbetsmiljö

LEDARE

Sedan en tid tillbaka råder en infekterad konflikt på Värmlandsmoderaternas kansli i Karlstad. Samtliga tre personer på kansliet, som jobbat för partiet under många år, är sjukskrivna på grund av arbetsmiljöproblem.

En av dem har till och med blivit uppsagd utan förhandlingar under sjukskrivingstiden, vilket är diskutabelt ur arbetsrättslig synpunkt. Fackförbundet Unionen är inkopplade och kräver åtgärder från arbetsgivaren, hittills utan vidare resultat.

Under en längre tid har kanslipersonalen känt sig överkörda och illa behandlade. Ordet trakasserier har till och med använts. Detta är oacceptabelt. Så behandlar man inte människor.

Det är oklart hur mycket länsförbundets styrelse varit inblandade. Presidiet verkar ha kört på på egen hand. En ledamot, Judith Kisch från Grums, har hoppat av i protest. Under många år har heller inte organisationen fungerat. Värmlandsmoderaterna har haft fem ordförande på sex år och all denna otydlighet har nu gått ut över de anställda. Utan ett fungerande kansli blir det också svårt för M i Värmland att exempelvis driva kampanjer och sköta allt praktiskt kring sin verksamhet.

Det finns också en frustration hos flera medlemmar över att politiken inte fungerar, exempelvis med ekonomin i landstinget, som leds av moderaten Fredrik Larsson (vice ordförande i länsförbundet), eller skandalerna i Karlstad, som leds av moderaten Per-Samuel Nisser (också vice ordförande) med flygplatsen, vindparken och HA-gården. Ordföranden Stina Höök är också regionråd. Detta att hela presidiet har tunga externa uppdrag har gjort det svårt att leda partiet.

Nu måste Värmlandsmoderaterna ta sig samman och lösa det här snarast. Tyvärr finns det inte mycket som tyder på det. De tre kanslianställda lär få svårt att komma tillbaka. Och den 9 april i nästa vecka har länsförbundet årsstämma.

En av dem har till och med blivit uppsagd utan förhandlingar under sjukskrivingstiden, vilket är diskutabelt ur arbetsrättslig synpunkt. Fackförbundet Unionen är inkopplade och kräver åtgärder från arbetsgivaren, hittills utan vidare resultat.

Under en längre tid har kanslipersonalen känt sig överkörda och illa behandlade. Ordet trakasserier har till och med använts. Detta är oacceptabelt. Så behandlar man inte människor.

Det är oklart hur mycket länsförbundets styrelse varit inblandade. Presidiet verkar ha kört på på egen hand. En ledamot, Judith Kisch från Grums, har hoppat av i protest. Under många år har heller inte organisationen fungerat. Värmlandsmoderaterna har haft fem ordförande på sex år och all denna otydlighet har nu gått ut över de anställda. Utan ett fungerande kansli blir det också svårt för M i Värmland att exempelvis driva kampanjer och sköta allt praktiskt kring sin verksamhet.

Det finns också en frustration hos flera medlemmar över att politiken inte fungerar, exempelvis med ekonomin i landstinget, som leds av moderaten Fredrik Larsson (vice ordförande i länsförbundet), eller skandalerna i Karlstad, som leds av moderaten Per-Samuel Nisser (också vice ordförande) med flygplatsen, vindparken och HA-gården. Ordföranden Stina Höök är också regionråd. Detta att hela presidiet har tunga externa uppdrag har gjort det svårt att leda partiet.

Nu måste Värmlandsmoderaterna ta sig samman och lösa det här snarast. Tyvärr finns det inte mycket som tyder på det. De tre kanslianställda lär få svårt att komma tillbaka. Och den 9 april i nästa vecka har länsförbundet årsstämma.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.