2016-03-04 06:00

2016-03-04 06:00

Välkommen prins

I dessa dagar när vi bevittnar en uppslitande amerikansk presidentvalskampanj, som söndrar och sår split mellan människor, känns det tryggt att Sverige är en monarki, med kungahuset som samlade symbol för hela landet och hela folket.

Och på onsdagskvällen blev det en välkommen tillökning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick sonen Oscar Carl Olof, som förutom prins också blir hertig av Skåne. Han är också lillebror till arvprinsessan Estelle och med sina kusiner (även där väntas tillökning snart) är den svenska tronföljden tack och lov säkrad för mycket lång tid framöver.

Och på onsdagskvällen blev det en välkommen tillökning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick sonen Oscar Carl Olof, som förutom prins också blir hertig av Skåne. Han är också lillebror till arvprinsessan Estelle och med sina kusiner (även där väntas tillökning snart) är den svenska tronföljden tack och lov säkrad för mycket lång tid framöver.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.