2018-09-14 06:00

2018-09-14 06:00

7 630 kronor för brunnsinspektion

Insändare:

Vill Karlstad kommun ha en levande landsbygd? undrar SJ.

Miljöförvaltningen var ute och inspekterade avloppsbrunnen, (vid tillfället inspekterades alla brunnar i byn, för att hålla nere kostnaden, trodde jag) de konstaterade att den inte höll måttet.

Helt ok, men för att ersätta den befintliga anläggningen krävdes ny prövning. Kan förstå det också.

Vad jag inte förstår hur de kan ta ut en avgift på 7 630 kronor för inspektion och hantering av nytt tillstånd. Inspektionen tog cirka tio minuter, och att göra en ny prövning kan inte heller ha tagit många minuter. Det är solklart att tanken är att tjäna pengar på landsbygdsbefolkningen.

SJ

Miljöförvaltningen var ute och inspekterade avloppsbrunnen, (vid tillfället inspekterades alla brunnar i byn, för att hålla nere kostnaden, trodde jag) de konstaterade att den inte höll måttet.

Helt ok, men för att ersätta den befintliga anläggningen krävdes ny prövning. Kan förstå det också.

Vad jag inte förstår hur de kan ta ut en avgift på 7 630 kronor för inspektion och hantering av nytt tillstånd. Inspektionen tog cirka tio minuter, och att göra en ny prövning kan inte heller ha tagit många minuter. Det är solklart att tanken är att tjäna pengar på landsbygdsbefolkningen.

SJ

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.