2018-09-13 06:00

2018-09-13 06:00

Gratiskaffe i Hagfors upprör

Insändare

Är det verkligen ingen annan än jag som reagerar/agerar mot att Hagfors kommun köper in personalkaffe för 900 000 per år?

Först var det väl utvalda som hade den förmånen, sedan blev väl naturligtvis alla andra anställda inom kommunen inte nöjda med den orättvisan och då var ju ALLA anställda tvungna att få kaffe så de utvalda fick fortsätta sitt kaffedrickande.

Som skattebetalare anser inte jag att detta är rimligt när man säger nej till pensionärerna på trygghetsboendet Skogvaktaren när de gjort allt för att få tillbaka sin mat i matsalen lördag/söndag. Kommunen har själva påstått att kostnaden skulle vara 50 000 per år för den servicen. Jag tycker att den summan verkar låg. Men stämmer den är det ju ännu värre när man inte kunnat tillmötesgå pensionärerna. Det är inte bara maten som är viktig utan gemenskapen till lika stor del.

Nej, åt dem får det duga med matlådor. Här har vi människor som har slitit för Hagfors i många år. Det är säkert en hel del av dem som inte kommer iväg från servicehuset allt för ofta. Flera personer har blivit tillfrågade att hjälpa pensionärerna med detta problem under lång tid, men inget händer.

Under en tid hade inte heller ambulansen koden för att kunna komma in och hämta dem som var utan larm. Det är nu åtgärdat, men detta var helt oacceptabelt.

Det vore på sin plats att vi som bor i Hagfors vore mer engagerade i vad som händer i kommunen för dem som inte är vana att klaga på sin situation och det är den nu äldre generationen.

Det finns också många andra saker att lägga pengar på än gratiskaffe för personalen inom kommunen. Kaffe är inget behov, men det är maten till pensionärerna på Skogvaktaren i Hagfors.

Jag vill se en ändring snarast.

Linnea

Först var det väl utvalda som hade den förmånen, sedan blev väl naturligtvis alla andra anställda inom kommunen inte nöjda med den orättvisan och då var ju ALLA anställda tvungna att få kaffe så de utvalda fick fortsätta sitt kaffedrickande.

Som skattebetalare anser inte jag att detta är rimligt när man säger nej till pensionärerna på trygghetsboendet Skogvaktaren när de gjort allt för att få tillbaka sin mat i matsalen lördag/söndag. Kommunen har själva påstått att kostnaden skulle vara 50 000 per år för den servicen. Jag tycker att den summan verkar låg. Men stämmer den är det ju ännu värre när man inte kunnat tillmötesgå pensionärerna. Det är inte bara maten som är viktig utan gemenskapen till lika stor del.

Nej, åt dem får det duga med matlådor. Här har vi människor som har slitit för Hagfors i många år. Det är säkert en hel del av dem som inte kommer iväg från servicehuset allt för ofta. Flera personer har blivit tillfrågade att hjälpa pensionärerna med detta problem under lång tid, men inget händer.

Under en tid hade inte heller ambulansen koden för att kunna komma in och hämta dem som var utan larm. Det är nu åtgärdat, men detta var helt oacceptabelt.

Det vore på sin plats att vi som bor i Hagfors vore mer engagerade i vad som händer i kommunen för dem som inte är vana att klaga på sin situation och det är den nu äldre generationen.

Det finns också många andra saker att lägga pengar på än gratiskaffe för personalen inom kommunen. Kaffe är inget behov, men det är maten till pensionärerna på Skogvaktaren i Hagfors.

Jag vill se en ändring snarast.

Linnea

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.