2018-09-12 06:00

2018-09-12 06:00

En vanprydnad för kommunen

Insändare

Förslumning och igenväxning, det gamla industriområdet i Skattkärr utgör en förfärande anblick och vanpryder hela omgivningen.

Det är ingen uppbygglig syn från Skattkärrsviken och järnvägen. Ljuspunkten är den välskötta båtklubben, den förtjänar en eloge.

Nu måste kommunen ta tag i området, det finns ingen återvändo. I åratal har Skattkärrsstrand vid den nu rivna plywoodfabriken varit påtänkt som bostadsområde, inget har hänt.

Genom nya industrinedläggningar har förfallet ökat än mer. Möjlighet att från noll planera och anlägga ett bostadsområde, förnämligt sjönära med fin utblick och lång, direkt strandkontakt och dessutom plats för tågläge med mindre än tio minuters resa in till stadscentrum, skulle få markplanerare och politiker i vilken stad som helst att lägga in högsta växeln. Men så inte i Karlstad, här lunkar man vidare i uppkörda hjulspår, inte undra på att kommunen halkar efter i den kommunala utvecklingsligan.

Nej, ta ett totalgrepp på hela området och vänd på alla stenar. Ta initiativ till att öppna en tågstation och få igång utvecklingen. Med insiktsfull planering och aktiva markinsatser finns alla möjligheter att åstadkomma något verkligt fint. Förutom hundratals bostäder kan ett stort antal nya båtplatser tillskapas, som det är sådan brist på i Karlstad.

Vad säger ansvariga politiker?

Förfärad ortsbo

Det är ingen uppbygglig syn från Skattkärrsviken och järnvägen. Ljuspunkten är den välskötta båtklubben, den förtjänar en eloge.

Nu måste kommunen ta tag i området, det finns ingen återvändo. I åratal har Skattkärrsstrand vid den nu rivna plywoodfabriken varit påtänkt som bostadsområde, inget har hänt.

Genom nya industrinedläggningar har förfallet ökat än mer. Möjlighet att från noll planera och anlägga ett bostadsområde, förnämligt sjönära med fin utblick och lång, direkt strandkontakt och dessutom plats för tågläge med mindre än tio minuters resa in till stadscentrum, skulle få markplanerare och politiker i vilken stad som helst att lägga in högsta växeln. Men så inte i Karlstad, här lunkar man vidare i uppkörda hjulspår, inte undra på att kommunen halkar efter i den kommunala utvecklingsligan.

Nej, ta ett totalgrepp på hela området och vänd på alla stenar. Ta initiativ till att öppna en tågstation och få igång utvecklingen. Med insiktsfull planering och aktiva markinsatser finns alla möjligheter att åstadkomma något verkligt fint. Förutom hundratals bostäder kan ett stort antal nya båtplatser tillskapas, som det är sådan brist på i Karlstad.

Vad säger ansvariga politiker?

Förfärad ortsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.