2018-09-12 06:00

2018-09-12 06:00

Använd papperspåse!

Insändare: Svar till "Miljötänkande" (NWT 11/9 2019)

Biopåsen var intakt efter ett år i komposten.

Biobags avfallspåsar används av många storkök och förskolor.

De uppges vara nedbrytningsbara och lämpade för kompostering. Så kanske är fallet i industriell avfallsmiljö, men efter knappt ett års test i den bästa värmländska myllan är ”plastmaterialet” helt intakt, medan den våtstarka kompostpåsen i papper var upplöst redan efter några månader.

För miljötänkande - använd papperspåsar!

Carl Håkansson

Karlstad

Biobags avfallspåsar används av många storkök och förskolor.

De uppges vara nedbrytningsbara och lämpade för kompostering. Så kanske är fallet i industriell avfallsmiljö, men efter knappt ett års test i den bästa värmländska myllan är ”plastmaterialet” helt intakt, medan den våtstarka kompostpåsen i papper var upplöst redan efter några månader.

För miljötänkande - använd papperspåsar!

Carl Håkansson

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.