2018-08-13 06:00

2018-08-13 06:00

Inte givet med Ferlinskolan

Insändare:

Att namnet på Ferlinskolan blev just Ferlinskolan föregicks av kamp, skriver signaturen Dr Larsson.

Det var en intressant artikel om Nils Ferlin och Museet Kvarnen i NWT i torsdags.

En liten sak bör korrigeras. I texten står ”Nu är namnet givetvis Ferlinskolan”.

När vi åttondeklassare skulle flytta från Strandvägsskolan till ”Läroverket” var det inte alls givet att det skulle bli Ferlinskolan. Förslagen var Furuskogsskolan och Norrbroskolan, men vi tryckte på och drev igenom (trots motstånd från kommunpolitiker) att skolan skulle heta Ferlinskolan. Vi vann!

Dr Larsson

Det var en intressant artikel om Nils Ferlin och Museet Kvarnen i NWT i torsdags.

En liten sak bör korrigeras. I texten står ”Nu är namnet givetvis Ferlinskolan”.

När vi åttondeklassare skulle flytta från Strandvägsskolan till ”Läroverket” var det inte alls givet att det skulle bli Ferlinskolan. Förslagen var Furuskogsskolan och Norrbroskolan, men vi tryckte på och drev igenom (trots motstånd från kommunpolitiker) att skolan skulle heta Ferlinskolan. Vi vann!

Dr Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.