2018-08-11 06:00

2018-08-11 06:00

Ditt barn - en mobbare?

INSÄNDARE

I dag finns mobbarna inte bara i skolan, de hänger med även in på nätet. Har du koll på om ditt barn är en mobbare?

Snart börjar skolan igen och det finns säkert många barn/ungdomar som tycker det ska bli jätteroligt. De ser fram emot att träffa sina kompisar och lärare igen.

Sedan finns det barn/ungdomar som bävar för denna dag då de måste tillbaka till skolan eftersom det är där deras plågoandar finns. Nu för tiden finns ju tyvärr dessa plågoandar hela tiden även på nätet, så det är svårt att klara sig undan detta som kan kännas som ett rent helvete.

De som tycker att de har rätt att kränka, håna, reta en annan människa för allt och inget, bara för att få sig själva att må bättre, verka coola och bli accepterade av andra.

Jag skriver inte det här till de barn/ungdomar som är utsatta för dessa grymma och otäcka handlingar, för de lever i detta hela tiden. Jag skriver det till dig förälder som inte har en aning om att det pågår och att det är just DITT barn som utsätter andra barn för elakheter på olika sätt. Du som tror att just DITT barn aldrig skulle göra något sådant.

Tro mig, ditt barn kan mycket väl vara en mobbare, även om du inte tror det. Hon/han kanske egentligen inte är en elak människa, men det finns många olika anledningar till varför ett barn/ungdom blir en mobbare.

Så för ditt barns skull, var närvarande, prata/fråga om vad som händer i skolan och på fritiden, men även vad som sker på internet.

Du kan vara anledningen till att just ditt barn INTE blir en mobbare.

Ingen föds elak

Snart börjar skolan igen och det finns säkert många barn/ungdomar som tycker det ska bli jätteroligt. De ser fram emot att träffa sina kompisar och lärare igen.

Sedan finns det barn/ungdomar som bävar för denna dag då de måste tillbaka till skolan eftersom det är där deras plågoandar finns. Nu för tiden finns ju tyvärr dessa plågoandar hela tiden även på nätet, så det är svårt att klara sig undan detta som kan kännas som ett rent helvete.

De som tycker att de har rätt att kränka, håna, reta en annan människa för allt och inget, bara för att få sig själva att må bättre, verka coola och bli accepterade av andra.

Jag skriver inte det här till de barn/ungdomar som är utsatta för dessa grymma och otäcka handlingar, för de lever i detta hela tiden. Jag skriver det till dig förälder som inte har en aning om att det pågår och att det är just DITT barn som utsätter andra barn för elakheter på olika sätt. Du som tror att just DITT barn aldrig skulle göra något sådant.

Tro mig, ditt barn kan mycket väl vara en mobbare, även om du inte tror det. Hon/han kanske egentligen inte är en elak människa, men det finns många olika anledningar till varför ett barn/ungdom blir en mobbare.

Så för ditt barns skull, var närvarande, prata/fråga om vad som händer i skolan och på fritiden, men även vad som sker på internet.

Du kan vara anledningen till att just ditt barn INTE blir en mobbare.

Ingen föds elak

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.