2018-08-10 06:00

2018-08-10 06:00

Kil sparar in på de gamla

Insändare:

Kils kommun utvecklar och avvecklar äldrevården på samma gång Hur tänkte man där, undrar ”Anhörig”.

I onsdags kunde vi läsa att Kils kommun avser att satsa på äldrevården.

Det var kommunalrådet Mikael Johanssons eget svar på direkt fråga. Bra!

Men jag har just fått höra att man planerar stänga terapiverksamheten på Sannerudshemmet från nästa år. Kanske det enda tillfället de gamla kan lämna sin vårdavdelning för samvaro med andra, dricka en kopp kaffe och få lyssna på sång och musik. Den ynka besparingen kan väl inte vara skälet? Är det något jag missförstått?

Hoppas det, för precis som du och jag vill lämna hemmet och komma utanför dörren ibland så behöver de boende få lite variation i en annars ganska enformig tillvaro.

Skäms, gör om, gör rätt!

Och förklaring, tack!

Anhörig

I onsdags kunde vi läsa att Kils kommun avser att satsa på äldrevården.

Det var kommunalrådet Mikael Johanssons eget svar på direkt fråga. Bra!

Men jag har just fått höra att man planerar stänga terapiverksamheten på Sannerudshemmet från nästa år. Kanske det enda tillfället de gamla kan lämna sin vårdavdelning för samvaro med andra, dricka en kopp kaffe och få lyssna på sång och musik. Den ynka besparingen kan väl inte vara skälet? Är det något jag missförstått?

Hoppas det, för precis som du och jag vill lämna hemmet och komma utanför dörren ibland så behöver de boende få lite variation i en annars ganska enformig tillvaro.

Skäms, gör om, gör rätt!

Och förklaring, tack!

Anhörig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.