2018-08-10 06:00

2018-08-10 06:00

Fritt fram för glass på Skutberget

Insändare: Svar till Agneta (NWT 6/8 2018)

Insändarskribenten Agneta saknar glass på Skutberget och kräver att kommunen ska lösa frågan.

Först vill vi klargöra att det inte är kommunen som ska driva en glasskiosk, utan näringslivet. Redan idag kan du köpa fika och glass på campingplatsen First Camp. Där finns också en restaurang med flera rätter på menyn samt öl- och vinservering. Serveringen ligger bara några hundra meter från den stora badplatsen och där kan man som besökare på Skutberget köpa både fika och glass alla dagar i veckan.

I dagsläget upplåter vi inte Skutbergsgården till restaurangverksamhet eftersom byggnaden har stort renoveringsbehov. Men i framtiden kan det bli fler platser med glassförsäljning.

I kommunens planprogram för Skutberget finns förslag på att antingen rusta upp den nedgångna Skutbergsgården eller bygga ett större vindskydd med plats för kiosk. Och i detaljplanen för temaparken Muminvärlden har vi gjort det möjligt att ha en restaurang med servering åt båda håll, både för temaparkens besökare och för besökare på friluftsområdet.

Så svaret är att det finns glass på Skutberget - både idag och om temaparken Muminvärlden blir verklighet. Om kommunens vision för Skutberget genomförs utvecklas hela frilufts- och rekreationsområdet med fler aktiviteter, grillplatser och serveringsställen.

Katarina Lindström

kommunikationsdirektörKarlstads kommun

 

Först vill vi klargöra att det inte är kommunen som ska driva en glasskiosk, utan näringslivet. Redan idag kan du köpa fika och glass på campingplatsen First Camp. Där finns också en restaurang med flera rätter på menyn samt öl- och vinservering. Serveringen ligger bara några hundra meter från den stora badplatsen och där kan man som besökare på Skutberget köpa både fika och glass alla dagar i veckan.

I dagsläget upplåter vi inte Skutbergsgården till restaurangverksamhet eftersom byggnaden har stort renoveringsbehov. Men i framtiden kan det bli fler platser med glassförsäljning.

I kommunens planprogram för Skutberget finns förslag på att antingen rusta upp den nedgångna Skutbergsgården eller bygga ett större vindskydd med plats för kiosk. Och i detaljplanen för temaparken Muminvärlden har vi gjort det möjligt att ha en restaurang med servering åt båda håll, både för temaparkens besökare och för besökare på friluftsområdet.

Så svaret är att det finns glass på Skutberget - både idag och om temaparken Muminvärlden blir verklighet. Om kommunens vision för Skutberget genomförs utvecklas hela frilufts- och rekreationsområdet med fler aktiviteter, grillplatser och serveringsställen.

Katarina Lindström

kommunikationsdirektörKarlstads kommun

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.