2018-08-10 06:00

2018-08-10 06:00

Förbjudet parkera båtsläp vid Mariebergsviken

Insändare: Svar till Kapten Johansson (NWT 8/8 2018)

Intilliggande bostadsområde är det som gäller för parkering av båtsläp, svarar Karlstads kommun på den undran och kritik som framfördes på insändarsidan häromdagen.

Insändarskribenten undrar var båtägare ska kunna parkera sin båttrailer vid Mariebergsviken. Vi förstår att det finns ett behov av att ställa båtsläp vid iläggningsrampen men alla typer av släp är i dagsläget förbjudna att parkera här. Därför kan vi endast hänvisa till intilliggande bostadsområden om du behöver parkera med släp.

Som du själv påpekade har vi länge haft problem med både båtsläp och husbilar som har stått en längre tid både på parkeringen och i terrängen. För att få ordning på detta har vi varit tvungna att skärpa vår bevakning och utfärda böter för dem som ställt sig fel.

Efter sommaren kommer vi att tillsammans med Mariebergsskogen AB utvärdera vad som har fungerat bra och mindre bra för att se hur vi kan utveckla och förbättra oss inför nästa säsong. Vi tar med oss dina synpunkter.

Maja Tervell

enhetschef kundenhetenTeknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstads kommun

 

Insändarskribenten undrar var båtägare ska kunna parkera sin båttrailer vid Mariebergsviken. Vi förstår att det finns ett behov av att ställa båtsläp vid iläggningsrampen men alla typer av släp är i dagsläget förbjudna att parkera här. Därför kan vi endast hänvisa till intilliggande bostadsområden om du behöver parkera med släp.

Som du själv påpekade har vi länge haft problem med både båtsläp och husbilar som har stått en längre tid både på parkeringen och i terrängen. För att få ordning på detta har vi varit tvungna att skärpa vår bevakning och utfärda böter för dem som ställt sig fel.

Efter sommaren kommer vi att tillsammans med Mariebergsskogen AB utvärdera vad som har fungerat bra och mindre bra för att se hur vi kan utveckla och förbättra oss inför nästa säsong. Vi tar med oss dina synpunkter.

Maja Tervell

enhetschef kundenhetenTeknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstads kommun

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.