2018-08-08 06:00

2018-08-08 06:00

Orimlig bötfällning i Mariebergsviken

Insändare

Att en båttrailer får böter efter en timmes parkering vid en iläggningsramp är helt orimligt, menar signaturen Kapten Johansson.

Döm om vår förvåning när vi fick parkeringsböter på 1000 kronor för parkerad båttrailer i Mariebergsviken för en vecka sedan. Boten var utfärdad av Karlstad kommun, som ansåg att vi parkerat på ”plats avsedd för viss trafikantgrupp eller fordonsslag”. Detta har alltså skett vid en kommunal iläggningsramp för båtar med tillhörande hamn.

Närmaste parkering är då på gatorna i villaområdet runt Mariebergsviken. Vad tycker villaägarna om det?

Jag har kontaktat kommunen men fått ett mycket otydligt svar där det står att Mariebergsskogen haft önskemål om att ENDAST personbil klass 1 ska få parkera på denna parkering och att detta införts från i år. Förutom denna ändring har man avsatt en hel rad parkeringar nere mot båthamnen som är reserverade för husbilar vilka får stå 24 timmar, samtidigt finns en skylt som visar att det är camping förbjuden. Motsägelsefullt och otydligt kan man tycka.

Vi har stått parkerade här många gånger tidigare och det vi sett förändras under årens lopp är att fler och fler husbilscampare har hittat till parkeringen.

Båtägare som parkerar en trailer på parkeringen är däremot inte många och parkerar inte heller längre än några timmar.

Förstår att kommunen med dessa nya parkeringsregler egentligen vill få bort långtidsparkering av husvagnar/husbilar. Men att en båttrailer ska få böter efter en timmes parkering vid en iläggningsramp och hamn är ju helt orimligt.

Åkte förbi parkeringen dagen efter och såg bilar med båttrailer parkerade, helt ovetande om denna ”lagöverträdelse”.

Om parkeringsförbud ska gälla även bil med båttrailer borde skyltarna förtydligas vid Mariebergsviken samt finnas hänvisning till närliggande parkering för dessa fordon.

Ett förslag är att kommunen avvarar ett antal parkeringar avsedda för bil med båttrailer vid hamnen/iläggningsrampen.

Vill gärna ha svar från Karlstad kommun om var båtägare ska parkera sin trailer vid Mariebergsviken?

Kapten Johansson

Döm om vår förvåning när vi fick parkeringsböter på 1000 kronor för parkerad båttrailer i Mariebergsviken för en vecka sedan. Boten var utfärdad av Karlstad kommun, som ansåg att vi parkerat på ”plats avsedd för viss trafikantgrupp eller fordonsslag”. Detta har alltså skett vid en kommunal iläggningsramp för båtar med tillhörande hamn.

Närmaste parkering är då på gatorna i villaområdet runt Mariebergsviken. Vad tycker villaägarna om det?

Jag har kontaktat kommunen men fått ett mycket otydligt svar där det står att Mariebergsskogen haft önskemål om att ENDAST personbil klass 1 ska få parkera på denna parkering och att detta införts från i år. Förutom denna ändring har man avsatt en hel rad parkeringar nere mot båthamnen som är reserverade för husbilar vilka får stå 24 timmar, samtidigt finns en skylt som visar att det är camping förbjuden. Motsägelsefullt och otydligt kan man tycka.

Vi har stått parkerade här många gånger tidigare och det vi sett förändras under årens lopp är att fler och fler husbilscampare har hittat till parkeringen.

Båtägare som parkerar en trailer på parkeringen är däremot inte många och parkerar inte heller längre än några timmar.

Förstår att kommunen med dessa nya parkeringsregler egentligen vill få bort långtidsparkering av husvagnar/husbilar. Men att en båttrailer ska få böter efter en timmes parkering vid en iläggningsramp och hamn är ju helt orimligt.

Åkte förbi parkeringen dagen efter och såg bilar med båttrailer parkerade, helt ovetande om denna ”lagöverträdelse”.

Om parkeringsförbud ska gälla även bil med båttrailer borde skyltarna förtydligas vid Mariebergsviken samt finnas hänvisning till närliggande parkering för dessa fordon.

Ett förslag är att kommunen avvarar ett antal parkeringar avsedda för bil med båttrailer vid hamnen/iläggningsrampen.

Vill gärna ha svar från Karlstad kommun om var båtägare ska parkera sin trailer vid Mariebergsviken?

Kapten Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.