2018-08-08 06:00

2018-08-08 06:00

Luftvärnssystemet Patriot

Insändare

Varför köper vi meningslöst luftvärn när det saknas pengar till viktiga samhällsfunktioner? undrar signaturen Realist.

Jag läser på debattsidan i NWT att allt färre får personlig assistans. Behövande och deras anhöriga är förtvivlade. Vi blir dagligen i massmedia serverade rapporter om brister i integrationen av våra nysvenskar, om ett skolsystem som haltar, om tågkommunikationer som inte fungerar, om ett vägnät som fallerar, om våra fattigpensionärer som knappt har pengar till sitt levebröd och så vidare. Varför är det så? Jo, pengar saknas, vi måste spara.

Mitt i allt detta klubbar regeringen igenom anskaffandet av det amerikanska luftvärnssystemet ”Patriot”, en investering som i slutändan kommer att kosta oss skattebetalare mellan 25 och 35 miljarder, en gigantisk summa pengar.

Luftvärnssystemet kommer att kunna försvara någon futtig procent av vårt territorium, mot en fiende som dessutom inte finns. Någon reell hotbild mot vårt land finns nämligen inte. Det är nonsens, ett påhitt.

Realist

Jag läser på debattsidan i NWT att allt färre får personlig assistans. Behövande och deras anhöriga är förtvivlade. Vi blir dagligen i massmedia serverade rapporter om brister i integrationen av våra nysvenskar, om ett skolsystem som haltar, om tågkommunikationer som inte fungerar, om ett vägnät som fallerar, om våra fattigpensionärer som knappt har pengar till sitt levebröd och så vidare. Varför är det så? Jo, pengar saknas, vi måste spara.

Mitt i allt detta klubbar regeringen igenom anskaffandet av det amerikanska luftvärnssystemet ”Patriot”, en investering som i slutändan kommer att kosta oss skattebetalare mellan 25 och 35 miljarder, en gigantisk summa pengar.

Luftvärnssystemet kommer att kunna försvara någon futtig procent av vårt territorium, mot en fiende som dessutom inte finns. Någon reell hotbild mot vårt land finns nämligen inte. Det är nonsens, ett påhitt.

Realist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.