2018-06-15 06:00

2018-06-15 06:00

Polisanmäl skoterförarna!

Insändare: Svar till Seafarer (NWT 11/6 2018)

Det är straffbart att störa människor och djur i onödan.

Håller helt med insändaren om omdömeslösa och störande vattenskotrar. De dödar även sjöfåglar och detta bevittnade jag i Kattfjordens vikar utanför Skutberget. Har kontaktat både länsstyrelsen och polisen och frågat vad vi kan göra åt dessa omdömeslösa förare.

Enligt länsstyrelsen finns det en förordning.

Som skoterförare måste man förhålla sig till en bestämmelse i förordningen, 3 b §, som anger att den som framför en vattenskoter skall anpassa färdväg, hastighet och färdsätt så att människor och djur inte störs i onödan. Den är straffbelagd enligt 5 §.

Den är således straffbart att störa människor och djur i onödan, till exempel om man kör på ett sätt som stör människor eller djur eller bryter mot föreskrifter om hastighetsbegränsning. På delar av Klarälven gäller en hastighetsbegränsning på 5 knop.

Enligt polisen ska vi ringa 112 under pågående brott. Ring 112 då du ser dessa vansinniga skoterförare som inte visar någon hänsyn till varken människor eller djur!

Fota vattenskotern innan du ringer. Är ni två, så filmar den ene medan den andre ringer. Om möjligt kolla var skotern utgår ifrån.

Nu häckar åtskilliga fåglar i våra vikar i Vänern och andra sjöar, vänligen visa dem hänsyn. Håll långt undan från vikar! Dödandet av oskyldiga djur gör mig ont att bevittna då föräldrarna flyr, medan ungarna hänsynslöst körs över.

Hundar ska vara kopplade så här års och vattenskotrar borde vara förbjudna!

Stackars Skrake 

Håller helt med insändaren om omdömeslösa och störande vattenskotrar. De dödar även sjöfåglar och detta bevittnade jag i Kattfjordens vikar utanför Skutberget. Har kontaktat både länsstyrelsen och polisen och frågat vad vi kan göra åt dessa omdömeslösa förare.

Enligt länsstyrelsen finns det en förordning.

Som skoterförare måste man förhålla sig till en bestämmelse i förordningen, 3 b §, som anger att den som framför en vattenskoter skall anpassa färdväg, hastighet och färdsätt så att människor och djur inte störs i onödan. Den är straffbelagd enligt 5 §.

Den är således straffbart att störa människor och djur i onödan, till exempel om man kör på ett sätt som stör människor eller djur eller bryter mot föreskrifter om hastighetsbegränsning. På delar av Klarälven gäller en hastighetsbegränsning på 5 knop.

Enligt polisen ska vi ringa 112 under pågående brott. Ring 112 då du ser dessa vansinniga skoterförare som inte visar någon hänsyn till varken människor eller djur!

Fota vattenskotern innan du ringer. Är ni två, så filmar den ene medan den andre ringer. Om möjligt kolla var skotern utgår ifrån.

Nu häckar åtskilliga fåglar i våra vikar i Vänern och andra sjöar, vänligen visa dem hänsyn. Håll långt undan från vikar! Dödandet av oskyldiga djur gör mig ont att bevittna då föräldrarna flyr, medan ungarna hänsynslöst körs över.

Hundar ska vara kopplade så här års och vattenskotrar borde vara förbjudna!

Stackars Skrake 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.