2018-06-15 06:00

2018-06-15 06:00

Placera Mumin i Skattkärr

Insändare:

Ingen kan ha undgått den infekterade debatten om Mumin som en del av det framtida Skutberget.

Nivån på inläggen varierar mycket kraftigt, allt från stor saklighet till hemska ”trollinlägg”. De senare oftast på sociala medier och främst från sådana som påstår sig vara motståndare till planerna. Många av de som skriver dessa inlägg använder ett språkbruk mot politiker och tjänstemän och andra som tyder på total brist på social kompetens och vanligt hyfs.

Det här inlägget tar inte ställning för eller emot Mumin på Skutberget. I stället är det i elfte timmen ett förslag till att lösa knuten som Mumin-frågan fastnat i.

Varför inte istället för Skutberget undersöka om det går att placera Muminlandet på motsvarande avstånd på östra sidan stan, i Skattkärr? Där finns ett stort område med längre direktkontakt med Vänern än den inträngda kust som är aktuell på Skutberget. Nedanför järnvägen i Skattkärr ligger ett område med förfallna industrier och i övrigt begränsad verksamhet.

Kanske har detta alternativ redan prövats och av olika skäl fallit, men jag har inte sett det i debatten.

Om det förverkligades borde det kunna bli ett lyft för Skattkärr som förort till Karlstad med ökad service och höjda värden på befintligt boende mellan järnvägen och E18. Byggs Mumin med omsorg skulle det förfulade området mellan järnvägen och Vänern också bli ett lyft för alla.

Mumin öster om stan?

Nivån på inläggen varierar mycket kraftigt, allt från stor saklighet till hemska ”trollinlägg”. De senare oftast på sociala medier och främst från sådana som påstår sig vara motståndare till planerna. Många av de som skriver dessa inlägg använder ett språkbruk mot politiker och tjänstemän och andra som tyder på total brist på social kompetens och vanligt hyfs.

Det här inlägget tar inte ställning för eller emot Mumin på Skutberget. I stället är det i elfte timmen ett förslag till att lösa knuten som Mumin-frågan fastnat i.

Varför inte istället för Skutberget undersöka om det går att placera Muminlandet på motsvarande avstånd på östra sidan stan, i Skattkärr? Där finns ett stort område med längre direktkontakt med Vänern än den inträngda kust som är aktuell på Skutberget. Nedanför järnvägen i Skattkärr ligger ett område med förfallna industrier och i övrigt begränsad verksamhet.

Kanske har detta alternativ redan prövats och av olika skäl fallit, men jag har inte sett det i debatten.

Om det förverkligades borde det kunna bli ett lyft för Skattkärr som förort till Karlstad med ökad service och höjda värden på befintligt boende mellan järnvägen och E18. Byggs Mumin med omsorg skulle det förfulade området mellan järnvägen och Vänern också bli ett lyft för alla.

Mumin öster om stan?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.