2018-06-14 06:00

2018-06-14 08:18

Staden måste utvecklas vare sig man vill eller ej

INSÄNDARE: Svar på "Det handlar inte bara om en temapark" (NWT 21/5 2018)

Varför inte bygga i strandnära lägen när möjligheten finns, undrar signaturen ”Visionär”.

Ännu en gång så radar motståndarna till Karlstads utveckling upp flertalet i deras tycke ”brutala” ingrepp i stadsbilden.

Vad dessa inskränkta personer inte har förstått är att varken vi vill eller inte så måste staden utvecklas. Visionen om 100 000 innevånare är en naturlig utveckling för vår stad precis som för andra växande städer i Sverige.

Vi har ett större behov av bostäder än vad som kan erbjudas, därför måste det byggas fler bostäder till dem som vill flytta hit. De ”extremkostnader” som beskrivs, följs naturligt av ”extremintäkter” i form av skatteintäkter. Staden måste attrahera företag att etablera sig här, och med det kommer naturligt att behovet av bostäder till de som skall arbeta i dessa företag.

Varför, varför ska vi inte utnyttja att bygga i strandnära lägen när vi har möjligheten? Det finns så mycket vatten och strandnära ytor tillgängliga för våra innevånare så det räcker till ”sikt och glitter” för alla trots byggnation vid vattnet. Förtätning, javisst. Men vi kanske skall bygga bostäder på Skutbergsområdet eller i Sannaskogen, då blir ju inte bostäderna i vägen och förtätningen uteblir.

Sist men inte minst, temaparken på Skutberget. Bygg, bygg nu. För att nå 100 000 innevånare (naturlig utveckling) så måste det finnas en bredd av aktiviteter för boende och besökande. Självklart skall vi ordna så att alla skall få möjlighet att ha tillgång till rekreation av skilda slag, som närhet till skog, vandring, löpning etcetera och vi har det i överflöd i vår kommun.

Lyft blicken och se vad mycket skog och grönområden det finns till förfogande i kommunen. Upptäck nya områden genom att utnyttja ”stolpjakten”. Utnyttja denna plätt på Skutberget, ja just plätt, för det är vad det är i det stora hela. Gör Karlstad till en intressant(are) besöksort, med en bredd av aktiviteter för innevånare och besökare.

Vi får hoppas att det populistiska enfrågepartiet ”Karlstadspartiet” inte lyckas attrahera fler än de 900 protesterande (en procent av innevånarna i Karlstad) i december, vid årets val, för gud hjälpe oss i så fall.

Visionär

Ännu en gång så radar motståndarna till Karlstads utveckling upp flertalet i deras tycke ”brutala” ingrepp i stadsbilden.

Vad dessa inskränkta personer inte har förstått är att varken vi vill eller inte så måste staden utvecklas. Visionen om 100 000 innevånare är en naturlig utveckling för vår stad precis som för andra växande städer i Sverige.

Vi har ett större behov av bostäder än vad som kan erbjudas, därför måste det byggas fler bostäder till dem som vill flytta hit. De ”extremkostnader” som beskrivs, följs naturligt av ”extremintäkter” i form av skatteintäkter. Staden måste attrahera företag att etablera sig här, och med det kommer naturligt att behovet av bostäder till de som skall arbeta i dessa företag.

Varför, varför ska vi inte utnyttja att bygga i strandnära lägen när vi har möjligheten? Det finns så mycket vatten och strandnära ytor tillgängliga för våra innevånare så det räcker till ”sikt och glitter” för alla trots byggnation vid vattnet. Förtätning, javisst. Men vi kanske skall bygga bostäder på Skutbergsområdet eller i Sannaskogen, då blir ju inte bostäderna i vägen och förtätningen uteblir.

Sist men inte minst, temaparken på Skutberget. Bygg, bygg nu. För att nå 100 000 innevånare (naturlig utveckling) så måste det finnas en bredd av aktiviteter för boende och besökande. Självklart skall vi ordna så att alla skall få möjlighet att ha tillgång till rekreation av skilda slag, som närhet till skog, vandring, löpning etcetera och vi har det i överflöd i vår kommun.

Lyft blicken och se vad mycket skog och grönområden det finns till förfogande i kommunen. Upptäck nya områden genom att utnyttja ”stolpjakten”. Utnyttja denna plätt på Skutberget, ja just plätt, för det är vad det är i det stora hela. Gör Karlstad till en intressant(are) besöksort, med en bredd av aktiviteter för innevånare och besökare.

Vi får hoppas att det populistiska enfrågepartiet ”Karlstadspartiet” inte lyckas attrahera fler än de 900 protesterande (en procent av innevånarna i Karlstad) i december, vid årets val, för gud hjälpe oss i så fall.

Visionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.