2018-06-14 06:00

2018-06-14 06:00

Läget i Likenäs delvis löst

Insändare: Kommentar till Torleif Styffes krönika (NWT 9/6 2018)

Låt oss först konstatera att Kronans Apotek vill hålla öppet i Likenäs men när inte ens bemanningsföretagen vill skicka medarbetare dit är det svårt.

Vi har löst situationen för kommunens äldreboenden, vi kommer stödja vårdcentralen med ett akutförråd av kritiska läkemedel och vi har hittat en farmaceut som nu kan lösa situationen under tre veckor. Det finns också möjlighet att beställa läkemedel online, med undantag för särläkemedel och kylda läkemedel. Det kommer underlätta för många.

Under monopoltiden stängdes många apotek över sommarmånaderna, till exempel 2002 då 92 apotek stängde delar av sommaren eller 2005 då 53 stycken stängde.

Det är ett reellt problem för hela branschen med farmaceutbrist. De kommande åren är det stora pensionsavgångar som kommer innebära ännu större brist på farmaceuter. I detta läge är det givetvis allvarligt när Karlstad och Malmö universitet stänger sina farmaceututbildningar. Var ska framtidens farmaceuter utbildas?

Andreas Rosenlund

Informationsdirektör Kronans Apotek

Vi har löst situationen för kommunens äldreboenden, vi kommer stödja vårdcentralen med ett akutförråd av kritiska läkemedel och vi har hittat en farmaceut som nu kan lösa situationen under tre veckor. Det finns också möjlighet att beställa läkemedel online, med undantag för särläkemedel och kylda läkemedel. Det kommer underlätta för många.

Under monopoltiden stängdes många apotek över sommarmånaderna, till exempel 2002 då 92 apotek stängde delar av sommaren eller 2005 då 53 stycken stängde.

Det är ett reellt problem för hela branschen med farmaceutbrist. De kommande åren är det stora pensionsavgångar som kommer innebära ännu större brist på farmaceuter. I detta läge är det givetvis allvarligt när Karlstad och Malmö universitet stänger sina farmaceututbildningar. Var ska framtidens farmaceuter utbildas?

Andreas Rosenlund

Informationsdirektör Kronans Apotek

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.