2018-06-12 06:00

2018-06-12 06:00

Ellevio har sänkt folks elpriser

INSÄNDARE: Replik till Berra (NWT 8/6 2018)

I juni 2015 sålde Fortum sitt svenska elnät. Sedan dess är vi ett helt fristående företag som heter Ellevio och ägs av pensionsfonder som förvaltar dina och mina pensionspengar.

Vi är stolta över att vi varje dag, dygnet runt, ser till att 940 000 svenska hem och företag har el. Vi är också glada för att vi inlett en prisutjämning mellan våra olika prisområden. Vi tycker det är rimligt att våra kunder ska betala samma pris för motsvarande abonnemang, oavsett om man bor i Stockholm eller Värmland.

För våra drygt 100 000 värmländska kunder innebar det en prissänkning med mellan 700 och 1 100 kronor per år. Liknande sänkningar väntar under kommande år, och när vi är klara med utjämningen räknar vi med att våra priser kommer ligga på ett genomsnitt i landet.

Jonatan Björck

Presschef på Ellevio

Vi är stolta över att vi varje dag, dygnet runt, ser till att 940 000 svenska hem och företag har el. Vi är också glada för att vi inlett en prisutjämning mellan våra olika prisområden. Vi tycker det är rimligt att våra kunder ska betala samma pris för motsvarande abonnemang, oavsett om man bor i Stockholm eller Värmland.

För våra drygt 100 000 värmländska kunder innebar det en prissänkning med mellan 700 och 1 100 kronor per år. Liknande sänkningar väntar under kommande år, och när vi är klara med utjämningen räknar vi med att våra priser kommer ligga på ett genomsnitt i landet.

Jonatan Björck

Presschef på Ellevio

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.