2018-06-11 06:00

2018-06-11 06:00

Flugsnappare som myggmedel

Insändare

Följer Dejebornas myggplåga i pressen och lider med dem.

Vad kan man göra?

Spruta gift, gasolfällor, röja sly, kossor som trampar sönder myggägg och larver, men har inte sett något om flugsnapparen.

Googlade och fann en artikel i Dalademokraten från 2/7 2013: ”Flugsnapparen alla tiders myggmedel, en fågel tar 2400 myggor/ dygn”. Avlutas med ”upp med mera småfågelholkar till flugsnapparens fromma”.

Barnen kan göra holkar i slöjden. Sommarjobba, bygga och sätta upp, något för kommunen. Föreningar kan sälja holkar.

Livat i holken

Vad kan man göra?

Spruta gift, gasolfällor, röja sly, kossor som trampar sönder myggägg och larver, men har inte sett något om flugsnapparen.

Googlade och fann en artikel i Dalademokraten från 2/7 2013: ”Flugsnapparen alla tiders myggmedel, en fågel tar 2400 myggor/ dygn”. Avlutas med ”upp med mera småfågelholkar till flugsnapparens fromma”.

Barnen kan göra holkar i slöjden. Sommarjobba, bygga och sätta upp, något för kommunen. Föreningar kan sälja holkar.

Livat i holken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.