2018-06-11 06:00

2018-06-11 06:00

En femtiolapp är för mycket

Insändare

Bussresor borde vara gratis även för ungdomar utanför stan.

Karlstads kommun har beslutat att ungdomar ska få åka gratis buss hela sommaren. Det är ett jättebra beslut, tycker jag. Men jag tycker att detta borde gälla året om för alla oss ungdomar som bor långt från centrala Karlstad, som till exempel vi i Vålberg.

Skolungdomar får betala 24 kronor per åktur till stan. Det blir 48 kronor fram och tillbaka. Ifall man åker med bussen varje vecka så blir det ganska dyrt. Eftersom vi inte har en inkomst så blir det ganska mycket pengar när man åker in till stan till exempel tre gånger i veckan på olika aktiviteter (som vi inte har möjlighet att göra här i Vålberg).

Vi har inte tillgång till klädbutiker och snabbmatskedjor. Om man ska åka in och handla kläder och tänker ta bussen så får man plussa på 50 kronor för buss. En onödig summa. Sedan kan inte alla föräldrar ge sina barn busspengar. De får alltså inte tillgång till stan på grund av bussen.

Ifall ungdomarna får åka gratis så kommer inkomsten för bussföretaget att bli mindre. Men istället så kan Karlstad kommun tjäna på att bussen blir gratis för då kan ungdomar köpa mer saker i stan. Eller så kan någon sponsra Värmlandstrafik eller så kan vi få mer skattepengar. Biljettpriset för vuxna kan även höjas.

DD

Karlstads kommun har beslutat att ungdomar ska få åka gratis buss hela sommaren. Det är ett jättebra beslut, tycker jag. Men jag tycker att detta borde gälla året om för alla oss ungdomar som bor långt från centrala Karlstad, som till exempel vi i Vålberg.

Skolungdomar får betala 24 kronor per åktur till stan. Det blir 48 kronor fram och tillbaka. Ifall man åker med bussen varje vecka så blir det ganska dyrt. Eftersom vi inte har en inkomst så blir det ganska mycket pengar när man åker in till stan till exempel tre gånger i veckan på olika aktiviteter (som vi inte har möjlighet att göra här i Vålberg).

Vi har inte tillgång till klädbutiker och snabbmatskedjor. Om man ska åka in och handla kläder och tänker ta bussen så får man plussa på 50 kronor för buss. En onödig summa. Sedan kan inte alla föräldrar ge sina barn busspengar. De får alltså inte tillgång till stan på grund av bussen.

Ifall ungdomarna får åka gratis så kommer inkomsten för bussföretaget att bli mindre. Men istället så kan Karlstad kommun tjäna på att bussen blir gratis för då kan ungdomar köpa mer saker i stan. Eller så kan någon sponsra Värmlandstrafik eller så kan vi få mer skattepengar. Biljettpriset för vuxna kan även höjas.

DD

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.