2018-05-16 06:00

2018-05-16 06:00

Vem ska jag rösta på?

POLITIK: Leif funderar över politikers trovärdighet

Om politiker lever i verkligheten, det har vi ju funderat på länge. Men nu verkar det som de dragit med sig tjänstemännen i kommunen och landstinget ut ur verklighetsförankringen med konstiga beslut och idéer.

Karlstads kommun och landstinget har fått ett flertal avslag från bland annat från mark- och miljödomstolen angående flera tilltänkta byggprojekt på grund av dåligt genomförda planer. Dessutom har flera skolor fått allvarlig kritik från Skolinspektionen.

Ingen vidare reklam för Karlstad som vill framstå som en bra kommun.

Vad beror detta på? Är det inkompetens, maktfullkomlighet (där man kör över andra med motsatt tankegång) eller är det fartblindhet (Karlstad mot 100000)?

Frågan är berättigad.

Varför blir det kontroverser vid flertalet av byggnationer, till exempel cykelbron från Råtorp, höghus vid Drottninggatan, höghus vid Sundsta, byggnation vid Kartberget, Mumin på Skutberget och flera andra planer?

Är det för dåligt underbyggt innan det kommer ut? Fartblindhet?

När politiker får frågan varför de inte lyssnar på de som har avvikande meningar svarar de alltid: ”vi förstår att det finns de som har argument emot vårt förslag och det har vi respekt för”.

Vilket i klartext betyder: ”vi hör vad ni säger men det skiter vi i! Vi gör som vi vill ändå”.

Nej, kliv ut ur era sammanträdesrum och se hur verkligheten ser ut, lär er och lyssna på de som skall rösta.

Börja med att fundera på hur trafiken ska fungera i city när Hamngatan blir enfilig. Gå ut och titta nu när det nästan är kaos varje dag. Kolla in hur trafiken ser ut från Hammaröleden och det förtätade Bryggudden mot Kvarnberget och ut mot motorvägen.

Det byggs bostäder, men det verkar inte som politikerna begriper att det finns bilar också som ska ta sig till och från A-B.

Ett tips till landstinget: Töm landstingshuset så skall ni se att det blir både pengar och personal till kärnverksamheten: Vård och omsorg.

När det gäller barn och ungdomsförvaltningen verkar det vara en handfull personer som bestämmer allt inom Karlstad skolor. Verkar heller inte gå så bra. Handlar det också om dålig verksamhetsförankring?

Men det verkar som det utses väldigt många rektorer, och då kan man ju undra vilken är deras uppgift? De verkar ju ”bakbundna” och har ju inte mycket att säga till om, verkar inte ha något spelrum alls.

Med tanke på att det är valår så funderar man ju på om och på vilka man skall lägga en röst. Tyvärr är det inte mycket som blir av efter valet som man lovat innan.

Leif

Om politiker lever i verkligheten, det har vi ju funderat på länge. Men nu verkar det som de dragit med sig tjänstemännen i kommunen och landstinget ut ur verklighetsförankringen med konstiga beslut och idéer.

Karlstads kommun och landstinget har fått ett flertal avslag från bland annat från mark- och miljödomstolen angående flera tilltänkta byggprojekt på grund av dåligt genomförda planer. Dessutom har flera skolor fått allvarlig kritik från Skolinspektionen.

Ingen vidare reklam för Karlstad som vill framstå som en bra kommun.

Vad beror detta på? Är det inkompetens, maktfullkomlighet (där man kör över andra med motsatt tankegång) eller är det fartblindhet (Karlstad mot 100000)?

Frågan är berättigad.

Varför blir det kontroverser vid flertalet av byggnationer, till exempel cykelbron från Råtorp, höghus vid Drottninggatan, höghus vid Sundsta, byggnation vid Kartberget, Mumin på Skutberget och flera andra planer?

Är det för dåligt underbyggt innan det kommer ut? Fartblindhet?

När politiker får frågan varför de inte lyssnar på de som har avvikande meningar svarar de alltid: ”vi förstår att det finns de som har argument emot vårt förslag och det har vi respekt för”.

Vilket i klartext betyder: ”vi hör vad ni säger men det skiter vi i! Vi gör som vi vill ändå”.

Nej, kliv ut ur era sammanträdesrum och se hur verkligheten ser ut, lär er och lyssna på de som skall rösta.

Börja med att fundera på hur trafiken ska fungera i city när Hamngatan blir enfilig. Gå ut och titta nu när det nästan är kaos varje dag. Kolla in hur trafiken ser ut från Hammaröleden och det förtätade Bryggudden mot Kvarnberget och ut mot motorvägen.

Det byggs bostäder, men det verkar inte som politikerna begriper att det finns bilar också som ska ta sig till och från A-B.

Ett tips till landstinget: Töm landstingshuset så skall ni se att det blir både pengar och personal till kärnverksamheten: Vård och omsorg.

När det gäller barn och ungdomsförvaltningen verkar det vara en handfull personer som bestämmer allt inom Karlstad skolor. Verkar heller inte gå så bra. Handlar det också om dålig verksamhetsförankring?

Men det verkar som det utses väldigt många rektorer, och då kan man ju undra vilken är deras uppgift? De verkar ju ”bakbundna” och har ju inte mycket att säga till om, verkar inte ha något spelrum alls.

Med tanke på att det är valår så funderar man ju på om och på vilka man skall lägga en röst. Tyvärr är det inte mycket som blir av efter valet som man lovat innan.

Leif

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.