2018-05-16 06:00

2018-05-16 06:00

Flygskatten kommer bara att höjas

POLITIK: Minns avgiften för högertrafikomläggningen

Det argumenteras för och emot en flygskatt och att det inte är någon stor avgift är ett av argumenten för. Kan så vara men den mest allvarliga aspekten debatteras sällan, folk har inget förtroende för er politiker!

Vi vet att när ni fått igenom en inkomstkälla så kommer den sedan att via olika argument höjas och höjas. Kan redan nu höra argumentet att om folk flyger lika mycket sedan skatten infördes så måste vi höja den. Så flygskatten är ett bra exempel på att vi inte litar på er politiker. Min misstro bottnar i att jag inte glömt att långt bak i tiden hade ni hittat på en tillfällig extra avgift inför högertrafikomläggningen. Hur togs den bort? Jo, genom att bakas in i ordinarie bilskatt. Flygskattens viktigaste aspekt är som sagt att det är en förtroendefråga mellan väljare och politiker.

M Ottosson

 

Vi vet att när ni fått igenom en inkomstkälla så kommer den sedan att via olika argument höjas och höjas. Kan redan nu höra argumentet att om folk flyger lika mycket sedan skatten infördes så måste vi höja den. Så flygskatten är ett bra exempel på att vi inte litar på er politiker. Min misstro bottnar i att jag inte glömt att långt bak i tiden hade ni hittat på en tillfällig extra avgift inför högertrafikomläggningen. Hur togs den bort? Jo, genom att bakas in i ordinarie bilskatt. Flygskattens viktigaste aspekt är som sagt att det är en förtroendefråga mellan väljare och politiker.

M Ottosson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.