2018-05-16 06:00

2018-05-16 06:00

Bränslepriset hotar pendlingen

VÄRMLAND: Oro för glesbygden

Våra bränslepriser är på väg mot farliga höjder. Jag har en son som pendlar 8 mil per dag och med ett bränslepris som närmar sig 16 kronor per liter ger det en dagskostnad på cirka 130 kronor.

Han får jobba närmare två timmar per dag för att täcka kostnaden. Förmodligen kommer bilåkandet att minska rejält och det skulle innebära lägre skatteintäkten. Vilka skatter kommer då att höjas? Det är snart omöjligt att bo och verka i glesbygd.

Pendlarbekymmer

 

Han får jobba närmare två timmar per dag för att täcka kostnaden. Förmodligen kommer bilåkandet att minska rejält och det skulle innebära lägre skatteintäkten. Vilka skatter kommer då att höjas? Det är snart omöjligt att bo och verka i glesbygd.

Pendlarbekymmer

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.