2018-04-16 06:00

2018-04-19 21:31

Vikten av att prioritera moderskapet

Insändare: Svar till f.d. hemmafruarna Berit och Anette (NWT 5/4 resp.12/4 2018)

Allt fler verkar glädjande nog inse vikten av att sätta barnens behov främst.

Vad roligt att det är fler som väljer att berätta om fördelarna med att prioritera modersrollen. Våra röster behöver också få höras i debatten. Det tycks nu som att allt fler inser vikten av att sätta barnens behov främst.

Den 26 maj planerar landets förskollärare att unisont ta av sig munkavlarna i Förskoleupproret och tala öppet om de konsekvenser som blivit följden av en familjepolitik som sätter jämställdhetsaspekter och föräldrars förutsättningar till förvärvsarbete före barnens behov.

Den 18 april hålls ett seminarium i riksdagen om mödrars och barns särskilda rättigheter enligt FN (artikel 25.2a).

Där kommer även psykoanalytikern Erica Komisar, som skrivit boken ”Being there”, att tala om varför det är så viktigt att prioritera moderskapet under barnets tre första år. Ett mycket angeläget ämne som på olika sätt lyfts av tankesmedjan Familjen först.

Andra som uppmärksammar och jobbar för dessa frågor är hemmaföräldraföreningarna Riksorganisationen Haro och Hemmaföräldrar.

Jämställd hemmafru

Vad roligt att det är fler som väljer att berätta om fördelarna med att prioritera modersrollen. Våra röster behöver också få höras i debatten. Det tycks nu som att allt fler inser vikten av att sätta barnens behov främst.

Den 26 maj planerar landets förskollärare att unisont ta av sig munkavlarna i Förskoleupproret och tala öppet om de konsekvenser som blivit följden av en familjepolitik som sätter jämställdhetsaspekter och föräldrars förutsättningar till förvärvsarbete före barnens behov.

Den 18 april hålls ett seminarium i riksdagen om mödrars och barns särskilda rättigheter enligt FN (artikel 25.2a).

Där kommer även psykoanalytikern Erica Komisar, som skrivit boken ”Being there”, att tala om varför det är så viktigt att prioritera moderskapet under barnets tre första år. Ett mycket angeläget ämne som på olika sätt lyfts av tankesmedjan Familjen först.

Andra som uppmärksammar och jobbar för dessa frågor är hemmaföräldraföreningarna Riksorganisationen Haro och Hemmaföräldrar.

Jämställd hemmafru

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.