2018-04-16 06:00

2018-04-16 06:00

Vart tog träden vägen?

Insändare:

Jag blev alldeles förskräckt (milt uttryckt) när jag i morse kom ut och får se att alla träden på Hagatorget är nedsågade! Varför? Denna fantastiskt vackra lilla oas!

 

Är det ett nytt byggprojekt på gång eller vad?

Mariedalsgatan

 

Svar direkt:

 

Torget ska göras om

Hagatorget ska under året utvecklas till en ännu finare plats med ny stensättning, belysning, sittplatser och grönska.

Utvecklingen är en del i bygget av den nya snabbusslinjen Karlstadsstråket. Avenbokarna som stod på Hagatorget kommer att flyttas till andra platser i kommunen, men körsbärsträden var tyvärr sjuka så de får vi ta ner.

Till nästa år kommer Hagatorget ha fått nya fina träd, bland annat nya körsbärsträd. På karlstad.se/karlstadsstraket kan du se en skiss på hur torget kommer att se ut. Där kan du även anmäla dig till vårt nyhetsbrev om du vill följa vad som händer.

 

Jan Söderberg, projektledare Karlstads kommun

 

 

Är det ett nytt byggprojekt på gång eller vad?

Mariedalsgatan

 

Svar direkt:

 

Torget ska göras om

Hagatorget ska under året utvecklas till en ännu finare plats med ny stensättning, belysning, sittplatser och grönska.

Utvecklingen är en del i bygget av den nya snabbusslinjen Karlstadsstråket. Avenbokarna som stod på Hagatorget kommer att flyttas till andra platser i kommunen, men körsbärsträden var tyvärr sjuka så de får vi ta ner.

Till nästa år kommer Hagatorget ha fått nya fina träd, bland annat nya körsbärsträd. På karlstad.se/karlstadsstraket kan du se en skiss på hur torget kommer att se ut. Där kan du även anmäla dig till vårt nyhetsbrev om du vill följa vad som händer.

 

Jan Söderberg, projektledare Karlstads kommun

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.