2018-04-14 06:00

2018-04-14 06:00

Den uteblivna utsikten

INSÄNDARE

Byggbolagen huserar fritt i Karlstad och politikerna är bara överens om allting. Det är inte bra.

Hej och hå vad det byggs i Karlstad och behovet finns givetvis. Men vad säger man om förtätningen som sker?

Många vill bo nära vatten och det kan man förstå.

Ett exempel är området runt Bryggudden och Kanikenäsets inre och yttre hamn, det har blivit så hårt exploaterat. Ett område som kunde blivit så bra med nya fina hus och med luftiga grönområden och promenadstigar runtom i fin miljö, men vad har det blivit, det är som att gå i en labyrint av huskroppar av betong.

Tycker synd om vissa som köpt lägenhet för dyra pengar med en förhoppning om att få en fin utsikt kanske till och med över vattnet men den önskan grusades snabbt för flertalet lägenhetsinvånare då huskropp efter huskropp byggts upp. Några lär få vattenutsikten men till en rekorderlig penning.

Merparten kommer att bli sittandes på sin balkong och stirra in i grannens balkong några meter bort.

Såhär blir det när byggbolagen får husera fritt, det finns ingen vettig styrning från kommunens sida. Förstår mycket väl att byggbolagen står på när de ser sin chans och ingen säger stopp. Såg nyligen en bild på vårt kommunalråd ta ett spadtag på det sista huset de skall klämma in på Bryggudden.

Och jag som röstade på ett parti som lovade värna om byggnationen i Karlstad.

Nej, jag är så trött på Karlstads politiker som svansar runt och gör upp över blockgränserna och vi medborgare är tydligen bara ett oroselement som stör dagordningen när vi påpekar att det var inte vad partiet stod för när jag röstade 2014.

Borde finnas en bortre gräns för att få vara politiker, det skapas lojaliteter mellan partifärgerna i vissa frågor som inte borde få förekomma.

I år skall jag rösta på det nya Karlstadspartiet i förhoppning att de skall lyckas röra om i den politiska grytan. Vad har jag att förlora?

Numer immun mot valfläsk

Hej och hå vad det byggs i Karlstad och behovet finns givetvis. Men vad säger man om förtätningen som sker?

Många vill bo nära vatten och det kan man förstå.

Ett exempel är området runt Bryggudden och Kanikenäsets inre och yttre hamn, det har blivit så hårt exploaterat. Ett område som kunde blivit så bra med nya fina hus och med luftiga grönområden och promenadstigar runtom i fin miljö, men vad har det blivit, det är som att gå i en labyrint av huskroppar av betong.

Tycker synd om vissa som köpt lägenhet för dyra pengar med en förhoppning om att få en fin utsikt kanske till och med över vattnet men den önskan grusades snabbt för flertalet lägenhetsinvånare då huskropp efter huskropp byggts upp. Några lär få vattenutsikten men till en rekorderlig penning.

Merparten kommer att bli sittandes på sin balkong och stirra in i grannens balkong några meter bort.

Såhär blir det när byggbolagen får husera fritt, det finns ingen vettig styrning från kommunens sida. Förstår mycket väl att byggbolagen står på när de ser sin chans och ingen säger stopp. Såg nyligen en bild på vårt kommunalråd ta ett spadtag på det sista huset de skall klämma in på Bryggudden.

Och jag som röstade på ett parti som lovade värna om byggnationen i Karlstad.

Nej, jag är så trött på Karlstads politiker som svansar runt och gör upp över blockgränserna och vi medborgare är tydligen bara ett oroselement som stör dagordningen när vi påpekar att det var inte vad partiet stod för när jag röstade 2014.

Borde finnas en bortre gräns för att få vara politiker, det skapas lojaliteter mellan partifärgerna i vissa frågor som inte borde få förekomma.

I år skall jag rösta på det nya Karlstadspartiet i förhoppning att de skall lyckas röra om i den politiska grytan. Vad har jag att förlora?

Numer immun mot valfläsk

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.